Іспит для ректора

Іспит для ректора

Коло революції замкнулося. Ті, з кого все почалося, знову нагадали про себе. Поки у Верховній Раді «чистять» вищі ешелони, студенти взяли на себе сміливість провести люстрацію в рядах керівництва українських вишів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Крісла від Майдану

Крісла від Майдану

За відсутності достовірної інформації про склад нового уряду iнтернетом гуляють його «фейкові» версії. Щодо правдивого списку міністрів, то він — хочеться вірити — сьогодні буде затверджений Верховною Радою. А вчора, о 19.00, за нього голосував Майдан. Є варіант складу уряду, що опинився у розпорядженні видання «Комерсант».

Третя «ходка» може стати останньою

Третя «ходка» може стати останньою

Позавчора ввечері Віктора Януковича Генпрокуратура нарешті офіційно оголосила у розшук, після ухвалення відповідної постанови у Печерському райсуді столиці. За словами Генпрокурора Олега Махніцького, колишнього Президента було повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, згідно з відкритим кримінальним провадженням за ст. 115, ч.1 КК (умисне вбивство з обтяжуючими обставинами).

Людина і зброя

Людина і зброя

Лідер «Правого сектору» з Рівного Олександр Музичко прийшов у вівторок на засідання президії Рівненської обласної ради, яка хотіла прийняти рішення про заборону носіння зброї, з автоматом Калашникова і заявив, що буде носити ­зброю доти, «доки буде загроза нашій державності».

Ціна свободи

Ціна свободи

Українська національна валюта в останні дні демонструє незрозумілі для багатьох акробатичні піруети, змушуючи нервувати не лише власників великих заощаджень у гривні, а й пересічних громадян із дуже скромними доходами.

Кінець хижого птаха

Кінець хижого птаха

«Спецпідрозділ Міністерства внутрішніх справ «Беркут» ліквідовано. Підписав наказ №144 від 25 лютого 2014 року «Про ліквідацію спеціальних підрозділів міліції громадської безпеки «Беркут», — лаконічно написав у своєму блозі в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

Бійка за Крим. Битва ще попереду?

Бійка за Крим. Битва ще попереду?

Учора близько 16–ї години у Сімферополі, перед будівлею ВР Криму відбулися сутички між сепаратистами та поборниками ідеї Криму в складі України. Останніх представляли кримські татари та менш численні футбольні ультрас місцевого клубу «Таврія», яких зранку тут зібралося близько п’яти тисяч.

Місце пам’яті

Місце пам’яті

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Можливо, писати про це ще не на часі. Надто гострий біль утрат. Надто багато треба зробити, аби елементарно відновити керованість державою й захистити її від зазіхань північно–східного сусіда.
І все ж треба говорити й про це. Адже колись барикади буде таки розібрано, рух по Хрещатику відновлено, а спалений Будинок профспілок відбудовано.

Мова не про язик

Мова не про язик

На один день місто Лева спробувало на роботі та в побуті перейти на російську мову на знак єдності з російськомовними регіонами України. Таку громадську ініціативу висловив львівський журналіст Володимир Бєглов, до неї долучилися тисячі користувачів соцмережі. Зранку на вулицях міста і справді можна було частіше почути російську.

Всі статті рубрики