Слідами російського Мазурка

Слідами російського Мазурка

За повідомленням МВС РФ, українські правоохоронці отримали орієнтування на Сергія Помазуна, «оскільки є інформація, що підозрюваний може переховуватися на території України». Тож учора в трьох областях, які межують iз Російською Федерацією — Сумській, Харківській і Луганській, — відбулися селекторні наради за участю особового складу міліції. Вiдтак на ноги поставили всіх: від дільничних міліціонерів до груп захоплення.

Тачанка? Ні, книгарня!

Тачанка? Ні, книгарня!

Колись потужною зброєю пролетаріату була тачанка. Тепер не менш могутня зброя у руках простої людини — книжка. У цьому переконані брати Капранови, які вчора, у Всесвітній день книги, провели автопробіг столичними вулицями. «За ставленням до книжки ми відрізняємо людину від «гопника» і владу від банди!» — чітко сформулювали брати–письменники значення літератури як мірила розуму та інтелігентності.

«Регiональнi» чистки

«Регiональнi» чистки

Хоча прес–служба кримської прокуратури не називає прізвища, а лише констатує сам факт підозри у скоєнні злочину, всі обставини вказують саме на екс–мера Ялти Олексія Боярчука. Спочатку, наприкінці минулого року, до цього, здавалось би, бездоганний виконавець потрапив у немилість до своїх «регіональних» керівників, а згодом — уже в поле зору місцевої прокуратури. Нагадаємо, на початку квітня Боярчуку інкримінували вчинення дій iз незаконного надання обслуговуючому кооперативу земельної ділянки площею 3 гектари вартістю 10 млн. грн. В іншому випадку тією ж наглядовою інстанцією стосовно екс–мера було складено протокол про корупцію. Виявляється, Боярчук поза конкурсом та без укладання договору, а значить, без компенсації за використання територій під торговельні павільйони, дозволив підприємцю торгувати на міській набережній влітку та в «оксамитовий» сезон.

«Заможне суспільство» для професора

«Заможне суспільство» для професора

«Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» — Програму економічних реформ на 2010—2014 рр. під такою назвою ухвалив своїм березневим указом №128 Президент Віктор Янукович. Проте для викладачів українських університетів «Заможне суспільство» може обернутися або збільшенням навантаження, або й узагалі скороченням. Річ у тім, що пунктом 39.2 указу передбачено «приведення у відповідність з європейськими стандартами норм навчального навантаження викладачів вищих навчальних закладів» і, зокрема, «збільшення показника кількості студентів на одного викладача до 18». На сьогодні норми навантаження на викладачів, як пояснив «УМ» віце–президент Академії наук вищої школи України, доктор фізико–математичних наук Максим Стріха, в середньому становлять по 10—12 студентів. А в європейських країнах, на стандарти яких посилається вищезгаданий указ, узагалі по 4—6 студентів. «Якщо ми почнемо виконувати норму 1 до 18, то, скажімо, на фізичному факультеті Київського Нацiонального університету iм. Тараса Шевченка з 96 викладачів ми маємо лишити 37, — каже Максим Стріха. — При таких нормативах можна готувати тільки вчителів–фізиків, але не серйозних науковців».

Битва за «кнопку»

Битва за «кнопку»

Учорашнiй ранок почався зi скандалу навколо одного з опозиційних медiа–ресурсiв — телеканалу ТВі. Спершу в інтернеті з’явилося повідомлення про зміну власників і менеджменту. Так, власником замість Костянтина Кагаловського став американський бізнесмен, який iз 2008 року працював радником міністра палива та енергетики Юрія Продана, уродженець Одеси Олександр Альтман. Натомість, згідно з цим самим повідомленням, новим гендиректором телеканалу став журналіст Артем Шевченко.

Всі статті рубрики