Румунськi перемоги на селi

Румунськi перемоги на селi

За визнання румунської мови регіональною проголосували депутати Магали, Буди та Прута (Новоселицький район) і Остриці (Герцаївський район). Їх підтримали і селяни, 98 відсотків з яких удома спілкуються саме румунською.

Фронт — проти українців

Фронт — проти українців

Атмосферні фронти не покидають Україну. Сьогодні та завтра переважна частина країни, за прогнозами Укргідрометцентру, мокнутиме під дощем, а в Карпатах ще й сніжитиме. Позаяк удень триматиметься плюсова температура, а вночі — легкий морозець, у багатьох регіонах, зокрема, в західних та північних областях, у Києві на завтра чекайте ожеледицю.

Перехреснi стежки туриста

Перехреснi стежки туриста

За прогнозами Асоціації лідерів туристичного бізнесу України, цього року найпопулярнішими серед українських туристів будуть Туреччина, Греція, Іспанія, Хорватія та Чорногорія. А от потік туристів до Болгарії може зменшитися, якщо ця країна введе візи. Про це вчора на прес–конференції розповіли представники асоціації Ольга Юденко та Володимир Шуляк.

Смертельна зупинка

Смертельна зупинка

Трагедія сталася близько 8–ї години ранку. Службовий автомобіль «Нісан–екстрейл» під управлінням фахового 58–річного водія зіштовхнувся з «БМВ–3», за кермом якого перебував 40–рiчний приватний підприємець. «БМВ» викинуло просто на зупинку, де ранньої пори чимало дніпропетровців очікували на транспорт.

«Заслужений», але не вислужений

«Заслужений», але не вислужений

Доцент Кримського аграрно–технологічного університету, кандидат економічних наук Анатолій Ковальський отримав звання «Заслужений працівник лісового і мисливського господарства АРК» рішенням місцевого парламенту ще сім років тому, коли очолював республіканський Комітет iз лісового і мисливського господарства. Тепер пан Анатолiй звернувся до кримського спікера Володимира Константинова з проханням скасувати ту постанову. Мотивацією до такого вчинку стало присвоєння аналогічного звання його наступнику і нинішньому очільнику комітету Ігорю Кацаю. «Я б не хотів бути в одному ряду з такими керівниками», — пояснив Анатолій Ковальський. Мовляв, саме некомпетентність Кацая «призвела до масових порушень чинного законодавства та створення механізму корупційних діянь у цій сфері».

«Кедр» не прижився

«Кедр» не прижився

Ідеться про 8,8 тис. гектарів у межах держ­підприємства «Алуштинське лісове господарство», Національного об’єднання «Массандра» і публічного АТ «Алуштинський ефіроолiйний радгосп–завод» включно з горою Аю–Даг, які майже два роки тому, за рішенням кримського парламенту, передали у тимчасове, на 25 років, користування — під мисливські угіддя — громадській організації «Товариство мисливців і рибалок «Кедр».

Заховані Кіпром

Заховані Кіпром

Учора під стінами посольства Кіпру зібралися захисники Гостинного двору. Мітинг відбувся на знак протесту проти дій кіпрських інвесторів, які «знищують історико–культурну спадщину українців». Люди вимагали розкрити реальних власників кіпрської компанії, яка намагається під виглядом реставрації перебудувати пам’ятку архітектури. Рiч у тiм, що, попри те, що власником Гостинного двору є держава в особі Фонду держмайна, це майно віддано в оренду публічному акціонерному товариству «Укрреставрація», а, за даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, наприкiнцi 2012 року 91% акцій «Укрреставрації» належали кіпрській компанії «Афiдреко Холдинг Лiмiтед». «У свою чергу, станом на 10 березня поточного року компанія належить двом іншим — HEICO VENTURES LIMITED та SUZEL ENTERPRISES LIMITED», — стверджує громадський діяч Ігор Луценко.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

День яскравих шкарпеток

День яскравих шкарпеток

Сьогодні у 64 країнах світу відбудеться масова акція LOTS OF SOCKS (сила–силенна шкарпеток). «Пропонуємо кожному цього дня одягнути різнобарвні або непарні шкарпетки, шкарпетки в смужечку чи з малюнком, яскраві гетри або гольфи. Можна зробити зі шкарпеток шарф, причепити їх до антени автомобіля або прикрасити сумочку — все що завгодно, аби ваш вигляд привертав увагу перехожих, — розповідає організатор акції в Україні Тетяна Михайленко. — З допомогою такого незвичного аксесуару ми радимо відчути, що означає бути не таким, як усі, жити під прискіпливими, а часто й недоброзичливими поглядами оточуючих. А також висловити солідарність iз людьми, що мають синдром Дауна».

Всі статті рубрики