Відсіч «КоСяКам»

Відсіч «КоСяКам»

Акція протесту відбулася учора на Банковій, де в Комітеті з питань науки та освіти проходили слухання трьох законопроектів «Про вищу освіту». І якщо два з них (так званий опозиційний законопроект №1187–1, підготовлений за участю представників усіх парламентських опозиційних фракцій, і громадський законопроект №1187–2, напрацьований робочою групою під керівництвом ректора Київського політехнічного інституту Михайла Згуровського. — Авт.), українські спудеї вважають прогресивними, то документ, підготовлений депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим, Григорієм Калетніком і Миколою Сорокою, називають точною копією законопроекту, поданого свого часу відомством Дмитра Табачника.

«Покращення» на тверезу голову,

«Покращення» на тверезу голову,

Уряд вирішив підняти мінімальну ціну на пляшку горілки на 5,6 відсотка. Із завтрашнього дня продавати 0,5 літра дешевше, ніж за 30,1 грн. заборонено. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів від 7 листопада 2012 року. Як повідомила асоціація «Укргорілка», якщо хтось продаватиме горілку дешевше за встановлену мінімальну ціну, йому загрожуватиме штраф не менш ніж 5 тисяч гривень.

Митрополита — на п’єдестал

Митрополита — на п’єдестал

Перший внесок у розмірі 50 тисяч гривень на спорудження монумента митрополиту Галицькому і предстоятелю Української греко–католицької церкви (з 1901 по 1944 роки) зі свого фонду зробили депутати Івано–Франківської міськради. Таким чином під час сесії вони підтримали ініціативу колеги — депутата Верховної Ради Руслана Марцінківа — про вшанування пам’яті одного з найвидатніших духовних провідників нації.

«Гостинець» суддям

«Гостинець» суддям

Феміда розпочала розгляд позову Вадима Торопова, Олексія Ховратенка та Українського товариства охорони пам’яток історії та культури до Кабінету Міністрів з вимогою визнати незаконною постанову уряду №1380 від 15 серпня 2011 року. Нею, нагадаємо, Гостинний двір виключили зі списку пам’ятників архітектури, які охороняються державою.

Тарасова церква

Тарасова церква

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, який власним коштом фінансує облаштування мармурового іконостасу в одній iз місцевих святинь, оголосив про нову ініціативу. За його словами, у Каневі є пам’ятник козаку Підкові, а колись була гарна церква, побудована за ескiзами Тараса Григоровича Шевченка (яка, на жаль, не збереглася до наших днiв).

Остання апеляція надії

Остання апеляція надії

Бізнесмен Андрій Задорожний стверджує, що на батьківщині його життю загрожує небезпека. На його підтримку вже виступили Хорватська організація Гельсінської групи, а також українські політики Віталій Кличко і Микола Мартиненко. Сам Задорожний стверджує, що покинув країну, оскільки на нього чинили тиск «впливові люди», які вимагають віддати половину мережі «Козирна карта».

Закохався з першого погляду

Закохався з першого погляду

Схоже, народний депутат–«свободівець» Олексій Кайда втомився тримати інтригу навколо свого можливого одруження з чемпіонкою світу з біатлону Оленою Підгрушною (про численні чутки на цю тему «УМ» уже писала). Відтак на вчорашній прес–конференції, в день свого народження, він офіційно підтвердив, що одружується зі спортсменкою. Більше того, розповів навіть про деталі першої зустрічі й щиро зізнався, що то було кохання з першого погляду.

Будь обережним і не будь байдужим

Будь обережним і не будь байдужим

У Києві триває соціальний проект «Потурбуйся про самотніх сусідів», ініційований Головним столичним управлінням Державної інспекції техногенної безпеки. Як звітують організатори, в рамках одного з напрямів проекту — «Організуй суботник у своєму домі» — близько тридцяти активістів об’єдналися для прибирання столичних прибудинкових територій. Тож різноманітного легкозаймистого мот­лоху, яким часто завалені під’їзди, позбулися мешканці Деснянського району, де вже проведено два суботники. Ініціативу добровільного прибирання перейняли жителі Кривого Рогу, Дніпропетровська, Донецька, Новомосковська та iн.

З «копійки» на велосипед?

З «копійки» на велосипед?

Місцеві правоохоронці щодо перебігу розслідування позавчорашнього вбивства Кирила Костенка небагатослівні. Офіційно повідомили лише те, що резонансний злочин попередньо кваліфікується як навмисне вбивство. Частина 2 статті 115 Кримінального кодексу передбачає покарання 10—15 років тюрми або ж пожиттєве ув’язнення.

Всі статті рубрики