Зернина до зернини

Зернина до зернини

Учора в Києві біля Золотих Воріт представники молодіжних організацій розпочали збір коштів, за які буде придбано свічки та лампадки, які запалять біля пам’ятних знаків жертвам Голодомору в скорботний день — 24 листопада. Одночасно всі небайдужі могли «купити» символічну жменьку пшениці та наповнити нею величезні прозорі колби. Із зібраного зерна згодом спечуть хліб як символ колективної пам’яті, який розділять між усіма учасниками жалобних заходів 24 листопада.

Рвуть, як газету

Рвуть, як газету

У Черкасах у вівторок ледь не закрили приватне видавництво «Республіка» — єдине потужне підприємство в області, де друкується чимало місцевих газет, зокрема й одна з найтиражніших та найсміливіших — «Вечірні Черкаси», яка подеколи не боїться критикувати владу.

320 тисяч за свободу

320 тисяч за свободу

30 тисяч доларів за вирішення питання про видачу довідки будівельного кадастру і довідки містобудівних умов і обмежень будівництва — стільки нібито вимагав керівник Івано–Франкiвського департаменту архітектури і містобудування Олег Гаркот, якого 9 жовтня десантовані зі столиці силовики затримали з бійками і скандалами. Нагадаємо, тоді разом із Гаркотом до рук правоохоронців потрапили також голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в міськраді Роман Онуфріїв і забудовник Володимир Балагура. А прокуратура одразу ж порушила кримінальну справу за фактом отримання хабара в особливо великих розмірах. Затримання супроводжувалося бійками між міліцією і місцевими мешканцями, яких за доволі короткий час зібралося кілька тисяч. Напругу посилили і невпевнені звинувачення міліціянтів, які спершу пояснювали, що в затриманих знайшли наркотики, і лише згодом заявили про хабар. Зрештою, після тривалого протистояння СБУ відпустила затриманих, попередньо допитавши. Одразу по цьому головному підозрюваному стало погано, тож його у супроводi міліції госпіталізували.

Тести вже спланували

Тести вже спланували

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту затвердило календарний план підготовки та проведення Зовнішнього незалежного оцінювання для вступників 2013 року. Як ідеться в щойно виданому наказі міністерства №1297, реєстрація бажаючих узяти участь у тестуванні розпочнеться з 4 січня наступного року і триватиме до 5 березня.

Оковита замість підручників

Оковита замість підручників

Схильна до правопорушень учениця однієї зі шкіл Коломиї цього разу привернула увагу працівників кримінальної міліції у справах дітей занадто переповненим наплічником. На запитання правоохоронців про його вміст дівчина, не моргнувши оком, збрехала, що там — підручники. Проте люди в погонах на цю версію своєї давньої знайомої не пристали. Насправді ранець, як з’ясувалося, «розпирало» від шести пляшок горілки.

«Помаранчеві» сюрпризи

«Помаранчеві» сюрпризи

Сьогодні на майдані Незалежності в Києві «Коаліція учасників Помаранчевої революції» та Комітет визволення політв’язнів проведуть акції, присвячені восьмій річниці Помаранчевої революції. Як не дивно, рішення суду про заборону виступу не було. Вчора чиновники КМДА попросили «помаранчевих» обійтися без феєрверків і не встановлювати намети. «Планують перекрити частину Майдану, де буде встановлена новорічна ялинка, вивести посилені загони міліції, вздовж проїжджої частини виставити турнікети, — повідомив лідер «КУПРу» Сергій Мельниченко в коментарі «УМ» після розмови з представниками мерії й міліції. — Попередили, щоб не було ходи по Хрещатику й вулиці Грушевського».

Щоб не пив, не палив...

Щоб не пив, не палив...

Верховна Рада ухвалила змiни до Податкового кодексу, згідно з якими з 1 січня 2013 року акцизний збір на алкогольну продукцію збільшиться на 11,2 відсотка, а на цигарки — на 7,9 відсотка. Таким чином, iз нового року пиво, в середньому, подорожчає на 0,8–1 грн., вино вітчизняного виробництва середньої цінової категорії на 3–5 гривень, горілка — приблизно на 5 гривень.

Зрадиш мову за шоколадку?

Зрадиш мову за шоколадку?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мовні нововведення кондитерської компанії «Рошен» обурили інтернет–спільноту. Шквал емоцій викликала зміна обгорток на цукерках та шоколадках — з україномовних на російськомовні. Відтак у соціальних мережах поширюються демотиватори з фотографією рошенівської продукції та підписом «Зрадиш українську мову за шоколадку?».

Хвороба, народжена бiднiстю

Хвороба, народжена бiднiстю

«Літня» хвороба чомусь проявилася напередодні зими. З дизентерією злягли жителі Любашівського району. Учні тамтешньої гімназії стали першими пацієнтами інфекційної лікарні, які потрапили сюди з болями в животі, нудотою та розладами шлунка. У самому навчальному закладі від коментарів відмовляються. Аби не допустити епідемії дизентерії, а надто — закриття району на карантин, лікарі перевіряють усіх, хто міг контактувати з хворими. Востаннє пацієнт із симптомами дизентерії до медиків звертався два дні тому. Тож, вважають медики, їм вдалося зупинити поширення інфекції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики