І знову хлопчик

І знову хлопчик

У найвідомішого українського футболіста і нині кандидата в народні депутати Андрія Шевченка 1 жовтня ввечері народився син. До речі, 29 вересня Шеві виповнилося 36 років, тож дружина Крістен Пазік лише трохи затягнула з подарунком. Народжувала Крістен у Лондоні, куди підтримати кохану поїхав і Андрій. У зіркової пари вже є двоє хлопчиків: семирічний Джордан (названий на честь кумира Андрія, Майкла Джордана) та п’ятирічний Крістіан. В одному з недавніх інтерв’ю Андрій Шевченко, який не надто любить розповідати пресі про особисте життя, зізнався, що його сини хочуть сестричку.

Нестабільні гроші

Нестабільні гроші

Робітники заводу імені Т. Г. Шевченка перекрили рух трамваїв вулицею Жовтневої революції, оскільки на підприємстві знову виникли проблеми з виплатою зароблених коштів. «У нас немає іншого виходу, як тільки в такий спосіб домагатися, аби до учасників пікету вийшли представники керівництва заводу і пояснили, коли саме будуть погашені борги», — пояснив лідер громадської організації «Трудова Харківщина» Павло Тищенко, кинувши поглядом у бік довгого ланцюга пригальмованих трамваїв.

«Золоті» планшети

«Золоті» планшети

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чиновники харківської мерії знову потрапили під град критики через невміння економно витрачати гроші місцевої громади. Цього разу в центрі уваги засобів масової інформації опинилася тендерна угода муніципалітету з компанією ПрАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» на придбання сучасної оргтехніки загальною вартістю 1,21 мільйона гривень. Як повідомляє сайт «Наші гроші», посилаючись на дані «Вісника державних закупівель», харківських депутатів щедро оснастили обладнанням для зв’язку за допомогою Wi–Fi, планшетними комп’ютерами iPad 2, контролерами, антенами. Причому жодних вимог до ліцензійного програмного забезпечення у конкурсній документації не було.

Майже міліціонер

Майже міліціонер

Із 18 жовтня набуде чинності Закон України «Про охоронну діяльність», який дозволить охоронцям магазинів, супермаркетів та інших установ застосовувати до відвідувачів силу і навіть спецзасоби. Зокрема, персонал охорони під час виконання функціональних обов’язків зможе застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби, проводити відкриту відео– та фотозйомку подій. Згідно з законом, до таких дій охоронці зможуть вдаватися в особливих випадках, «якщо інші засоби не привели до припинення посягання на об’єкт охорони». Також у документі прописано, що в разі заподіяння правопорушнику тілесних ушкоджень охорона повинна викликати швидку допомогу. Про всі факти припинення правопорушення персонал зобов’язується інформувати правоохоронців.

І гвіздком, і судом...

І гвіздком, і судом...

Мітинг із вимогою негайно почати виконання судового рішення про відновлення парку Героя України Василя Стуса у Святошинському районі Києва біля будівлі Державної виконавчої служби провели представники партії «Наша Україна», Конгресу українських націоналістів і Української народної партії.

Обшукати «губернатора»!

Обшукати «губернатора»!

Про свою нещодавню «бойову» пригоду в селищі Кача, де, нагадаємо, розташований один iз двох кримських авіагарнізонів російського Чорноморського флоту (другий — у Гвардійському під Сімферополем), розповів на останній апаратній нараді сам «затриманий» — глава Севастопольської держадміністрації Володимир Яцуба.

Обірваний цвіт нації

Обірваний цвіт нації

«Львівська політехніка» вша­­но­вує сумні роковини розстрілів української інтелігенції в урочищі Сандармох (Медвежогірський район Республіки Карелія). Участь у ювілейній академії візьмуть представники міської та обласної влади, а також української діаспори з Карелії. Саме в урочищі Сандармох на початку листопада 1937 року були розстріляні Лесь Курбас, Микола Зеров, Микола Куліш, Валер’ян Підмогильний, Марко Вороний і багато інших видатних українців. Проте місця масових розстрілів почали вивчати лише в 1997 році під керівництвом дослідника Юрія Дмитрієва та представника товариства «Меморіал» Веніамина Іофе.

ВТРАТИ

ВТРАТИ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

30 вересня після тривалої хвороби померла мати дружини Президента України у 2005—2010 рр. Віктора Ющенка, голови Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерини Ющенко. «Рано–вранці уві сні, після тривалої хвороби, в День святих Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, тихо відійшла у вічність моя мама, Софія Чумаченко», — написала пані Катерина на своїй сторінці у «Фейсбуці».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики