За мир в усьому світі й Сирії!

За мир в усьому світі й Сирії!

Україна поділяє глибоке занепокоєння міжнародної спільноти ескалацією насильства в Сирії й закликає «всі причетні сторони» «докласти максимальних зусиль задля врегулювання конфлікту». Адже «народ України ніколи не був і не буде байдужим до людських страждань» і «ми не розділяємо горе на «своє» та «чуже». З таким посланням до людства виступив із трибуни 67–ї пленарної сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй Президент України Віктор Янукович. Нинішня сесія Генасамблеї присвячена передусім саме «сирійському» питанню, тож Віктор Федорович своєю промовою «влучив у тренд». Нагадавши, як Україна допомагала евакуювати громадян із Сирії, В.Я. від імені нашої держави пообіцяв і надалі використовувати всі можливості для захисту цивільного населення в гарячих точках.

Якої Ради хотітимуть запроданці

Якої Ради хотітимуть запроданці

«Хліба і видовищ» — ходяче гасло часів розпаду Римської імперії набуло неабиякої актуальності на українських виборах–2012. Це був девіз і патриціїв, і плебеїв. Одні прагнули тримати народ у покорі, інші — погоджувалися на певні подачки. З огляду на те, як нинішні патриції, що балотуються до Верховної Ради, «діляться добром із людьми» і з яким задоволенням ті реагують на дармову «гречку» й розважальні акції, здається, історія дійсно рухається по спіралі...

Підкуп виборців у ході цієї парламентської кампанії став найбільш масовим, якщо порівнювати з усіма попередніми всеукраїнськими виборами. Причому політтехнологи винайшли оригінальні способи купівлі, до яких важко досікатися правоохоронцям, навіть якби вони прагнули поставити на місце «патриціїв».

За даними Комітету виборців, нині вартість одного голосу становить від 50 до 300 гривень. «Грошова мотивація не вимагає прямого контролю безпосередньо в день голосування. Небезпека прямого підкупу полягає в тому, що людина, отримавши гроші на руки, відчуває, що взяла на себе цілком конкретні зобов’язання», — говорить у коментарі «УМ» голова КВУ Олександр Черненко.

«З ідейним проектом іти важче, ніж із популістським»

«З ідейним проектом іти важче, ніж із популістським»

Після зустрічей із виборцями у західних регіонах України очільник партії «Наша Україна» Віктор Ющенко завернув у центр — побував на Чернігівщині та на Черкащині. Учора в Черкасах він зустрівся з виборцями в залі обласної філармонії, провів прес–конференцію для місцевих ЗМІ і прямий ефір на телебаченні.

Чи бояться партійці привидів?

Чи бояться партійці привидів?

Масовими порушеннями у формуванні та діяльності окружних і дільничних виборчих комісій нині в Україні не здивуєш нікого. Спостерігачі від громадських організацій «пачками» фіксують таке щодня. Схоже, що в нас перестали діяти не лише норми законодавства, а й споконвічні моральні норми. До виявлення «мертвих душ» у списках виборців ми, в принципі, теж звикли. Але тепер імена небіжчиків почали знаходити вже й у складі працівників дільничних виборчих комісій!

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нові Васюки під ковпаком Росії?

Нові Васюки під ковпаком Росії?

Днями президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов заанонсував створення в Україні Шахової партії, яка ставить за мету не боротися за владу, а «об’єднати думаючих людей». Колишній президент Калмикії (автономія в РФ), громадянин Росії Ілюмжинов зі своєю незбагненною «Шаховою партією України» профігурував у сотнях інформаційних стрічок — щоправда, ближче до курйозних рубрик. Та ще й заявив, що згодом цю партію хочуть поширити на весь світ.

Всі статті рубрики