ЦИТАТИ ТИЖНЯ

28.09.2012

Віктор Балога,
міністр з питань надзвичайних ситуацій
— про відповідь глави МЗС Грищенка на ухвалення резолюції Сенату США щодо санкцій проти українських можновладців у зв’язку з політичними репресіями в Україні:

— Принцип «напад — найкраща оборона» можуть собі дозволити застосовувати істеричні жінки у кухонних сварках зі своїми чоловіками, але зовсім не Міністерство закордонних справ 46–мільйонної держави в центрі Європи у взаєминах зі США. Чим вища точка кипіння в заявах, тим швидше падіння до точки замерзання у двосторонніх відносинах. Аналогії з «холодною війною» в дипломатії тут, на жаль, доречні. Тільки от Україна — явно не адекватний спаринг–партнер для Штатів.

(«Фейсбук»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про ухвалення парламентом у першому читанні закону про криміналізацію наклепу:

— Хтось із великих, здається Ейнштейн, сказав, що дурість і Всесвіт не мають меж. Утім було сказано, «щодо Всесвіту я не впевнений». Я думаю, що це (законопроект про наклеп) була демонстрація саме того, що дурість є безмежна. Оскільки цілком очевидно, що на виході не буде прийнято рішення у вигляді закону.

(«5–й канал»)

 

Володимир Фесенко,
політолог
— про дії влади у випадку з ухваленням закону про наклеп:

— Українська влада давно діє так, ніби хворіє на розлад, якийсь параліч, коли ліва рука функціонує у повній невідповідності з правою рукою, а ліва нога ходить не туди, куди права. Ми постійно спостерігаємо за цим і в економічній, і в зовнішній політиці, і у випадку із законопроектом про наклеп.

(сайт ТВі)

 

Роман Забзалюк,
нардеп від БЮТ
— про технологічну роль партії Наталі Королевської при «Регіонах»:

— Цинізм режиму Януковича полягає в тому, що їх ніколи не цікавила доля людей.­ І, зокрема, їх не цікавить доля Королевської: пройде вона [в Раду] чи ні. Задача влади — «поімєть» і використати партію Королевської для відтягування голосів від об’єднаної опозиції.

(«Фраза»)

 

Олександр Лукашенко,
президент Білорусі
— про безальтернативні вибори у своїй країні та ставлення світу до них:

— Хай заз­дрять, як у нас проходять вибори. Нудно і спокійно — це щастя для народу.

(УНІАН)