З комуналки — до бібліотеки

З комуналки — до бібліотеки

Згідно з наказом начальника відділу культури Донецької обласної державної адміністрації Миколи Пташки, горлівський історико–літературний музей Василя Стуса нарешті отримає нормальні умови функціонування і державну опіку. Днями з невеликої кімнатки робітничого гуртожитку заводу «Еластомер» на вулиці Ізотова, 8, усі унікальні експонати переїхали до Донецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Н. К. Крупської.

Дах дорожчає

Дах дорожчає

В Україні вводять новий податок у рамках ухвалення Закону про вдосконалення Податкового кодексу (№8217), який поки по простих громадянах не вдарить. Проте, якщо Кабінет Міністрів прийме кілька невеличких поправок, більшість небагатих людей будуть змушені виплачувати державі раз на рік «кругленьку суму».

По тисячі — як на Великдень

По тисячі — як на Великдень

Уже кілька днів поспіль робітники Харківського приладобудівного заводу імені Т.Шевченка проводять «голодні» страйки. У понеділок 700 осіб вирішили не включати верстати і зібралися біля прохідної, вимагаючи приїзду голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. І оскільки керівник області прислав замість себе свого заступника Андрія Моченкова, наступного дня заводчани пішою ходою вирушили до регіонального очільника.

Хочуть на пенсiю

Хочуть на пенсiю

Польська митна профспілка страйкує. Головною причиною страйку стало рішення польського сейму, який підвищив пенсійний вік для чоловіків і жінок до 67 років. Митники ж вимагають, щоб на пенсію вони виходили у 55 років. Профспілка розвісила кілька плакатів на польській стороні українсько–польського контролю. Страждають перевізники великогабаритних вантажів, які простоюють. А очевидці вже кажуть про багатокілометрові затори з вантажівок з польського боку кордону.

З американським «прононсом»

З американським «прононсом»

З понеділка у вагонах КП «Київський метрополітен» почали оголошувати назви станцій двома мовами — українською та англійською. Система двомовного оповіщення, що вводиться до чемпіонату Європи з футболу, поки що охопила не всі потяги, але, як зазначили «УМ» у прес–службі метрополiтену, до початку червня назви станцій та інші повідомлення будуть на 100% продубльовані англійською. До речі, версія «для іноземців» звучить трохи гучніше — аби гості могли і дочути, і зрозуміти.

Шахраї — однозначно

Шахраї — однозначно

Не поталанило з керівниками мешканцям найменшого, восьмитисячного, міста кримського Південнобережжя. Не встигла, так би мовити, обрости мохом історія дворічної давнини з приводу скандального арешту тодішнього міського голови Андрія Харитонова, якому разом iз посадовцями міськради інкримінували незаконні дії стосовно землі дитячого протитуберкульозного санаторію імені Боброва (кілька місяців тому проти екс–мера порушили ще одну кримінальну справу. — Авт.), як його наступником Віктором Толстоногом теж впритул зайнялись служителі Феміди. Більше того, навіть встигли винести свій вердикт.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Наш час настав!

Наш час настав!

Європейська футбольна асоціація за допомогою голосування обрала девізи для шістнадцяти збірних, які приїдуть в Україну та Польщу на Євро–2012. Слоган команди Олега Блохіна звучить так: «Українці, наш час настав!». Саме цю фразу буде розміщено на автобусі команди, повідомляє інформаційний центр «Україна–2012».

Всі статті рубрики