НОВИНИ ПЛЮС

17.05.2012

Старший син Януковича сплатив 8,5 млн. грн. податків

Олександр Янукович, зокрема, сплатив майже 58 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб із заробітної плати. Ще більше 8 мільйонів гривень старший син Президента сплатив державі за продаж об’єктів нерухомого майна, а 230 тис. грн. податку — за договором субборгу. Окрім того, за здачу в оренду майна старший син глави держави виклав 67 тис. грн. податку, а 103 тис. грн. заплатив як податок на землю.

В УНІАН скандальна зміна керівництва

Головного редактора Олександра Харченка усунули з посади, перевівши на посаду головного редактора веб–сайту інформагенції. Сам Харченко згоду на це, за його словами, не давав. Окрім того, він заявив, що гендиректор ТОВ «Агентство УНІАН» Вадим Осадчий запропонував йому «піти по–хорошому». Відтак трактує своє переведення черговим намаганням знищити в Україні залишки свободи слова. Водночас учора вранці Осадчий представив нового шеф–редактора Михайла Ганницького, а щодо ситуації з Харченком запевнив, що це не звільнення, а лише переміщення, що передбачено Кодексом законів про працю.

Вирок екс–меру Димитрова переглянуть

Вирок Юрію Анісімову, якого суд засудив на три роки позбавлення волі за здійснення дорожньо–транспортної пригоди з летальним наслідком, переглянуть на вимогу сім’ї загиблої під колесами автомобіля Ірини Тимошенко. Адвокати постраждалої сторони вимагають суворішого покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Позов розглядатиме Апеляційний суд Донецької області.

До Іраку вилетить п’ятий Ан–32

Усього замовлення на суму більше 550 мільйонів доларів передбачає поставку до цієї країни шести транспортних Ан–32, виготовлених вітчизняними спеціалістами. За даними «Інтерфакс–Україна», Ірак уже готовий прийняти черговий борт, відтак найближчим часом літак вилетить з Києва до Багдада. Попередні чотири Ан–32 іракська сторона отримала у листопаді–грудні 2011–го та у квітні цього року. Планується, що вже у червні Ірак отримає останній борт.

Транспорт на додачу

Уже цього місяця до міжнародного аеропорту Київ (Жуляни) планують пустити нові тролейбуси для перевезення пасажирів до Києва і назад, повідомляє КМДА. «Ми передбачали збільшення громадського транспорту, який курсує з Києва і назад. Наприклад, збільшимо кількість тролейбусів даного маршруту. Якщо буде необхідно — введемо новий автобусний маршрут», — повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Для перевезення фанатів передбачені 5 автобусів–шатлів, які курсуватимуть від аеропорту до метро «Бориспільська» щохвилини.

В Україні запрацювала власна бурова установка

Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» ввело в експлуатацію самопідйомну плавучу бурову установку «Петро Годованець». Нагадаємо, як писала «УМ» у попередніх номерах, 10 травня установка, пройшовши чималі труднощі у територіальних водах, усе ж прибула на базу буріння і облаштування ДАТ «Чорноморнафтогаз» біля кримського селища Чорноморське. Як відзначив на мітингу з нагоди введення в експлуатацію бурової платформи голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін, нова СПБУ на початку червня вже стане на точку буріння на платформі Одеського газового родовища на шельфі Чорного моря.

Також Є. Бакулін повідомив, що при поточних цінах на природний газ у 425 дол. за тис. куб. м вже перший мільярд кубометрів, видобутий за допомогою цієї нової бурової установки, компенсує її вартість. Нове устаткування дозволить вже в 2014 році повністю забезпечити кримських споживачів видобутим на шельфі енергоресурсом.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>