«Бєспрєдєльщики» з «Квіткової долини»?

«Бєспрєдєльщики» з «Квіткової долини»?

Побиті вікна, розтоптані фрукти, овочі, потрощені торговельні столи... Так виглядав учора зранку Лук’янівський ринок, що у Шевченківському районі столиці. Як зазначають очевидці, вдосвіта на територію вдерлося близько сотні молодиків спортивної статури, щоб захопити базар для «нового власника».

Заборонені акорди

Заборонені акорди

Минулої суботи відомого акордеоніста, лауреата багатьох міжнародних премій 46–річного Ігоря Завадського та ще двох його товаришів затримали співробітники Шевченківського райуправління столичної міліції за підозрою в педофілії. Про те, що прізвище одного із затриманих саме Завадський, підтвердив пресі начальник головного слідчого управління МВС Василь Фаринник. Перебування пана Завадського в ізоляторі тимчасового тримання не заперечують і в Шевченківському райуправлінні міліції.

Ліки від манкурства

Ліки від манкурства

«Це портрети тих наших славних попередників, чиї надбання дійшли до наших днів, якими ми маємо пишатися і цінувати, — зазначив у розмові з «УМ» ініціатор та ідейний натхненник проекту «Українці у світі», народний депутат Петро Ющенко. — І коли ми говоримо про дер­жавні атрибути, такі як прапор, герб і гімн, то, я певен, поруч iз ними має стояти і Національна картинна галерея. Як Лондонська картинна галерея, якій уже 250 років, як картинні галереї Вашингтона, Сiднея, Парижа, Варшави. Два роки тому таку галерею почали створювати у Москві, плануючи зосередити її в колишньому музеї Леніна. Цілком можливо, що багато українців потраплять туди під грифом «російських героїв». Недавно на одному з російських телеканалів бачив цікаву передачу про Володимира Маяковського. А чи багато з нас знає, що його батько родом iз села Маячки на Херсонщині, а мати — українка з Кубані Тетяна Павленко?»

Слов’янські «перевертні»

Слов’янські «перевертні»

Чотирьох колишніх міліціонерів засуджено до різних термінів позбавлення волі (від 7 до 13 років) за фальсифікацію матеріалів кримінальної справи про вбивство у 2001 році директора телекомпанії «ТОР» Ігоря Александрова. Як повідомляє прес–служба Генпрокуратури, відповідне рішення ухвалив Апеляційний суд Луганської області.

Фрідріха посунули

Фрідріха посунули

Черкаська об’єднана опозиція пом’янула вихідця з Черкащини — Героя України В’ячеслава Чорновола, який трагічно загинув 25 березня 1999 року, організувавши гучну політичну акцію. «Представники Ради опозиційних сил Черкащини, як і обіцяли, взялися й перейменували вулицю Енгельса в Черкасах на вулицю Чорновола. Мер Черкас Сергій Одарич обіцяв зробити це до чергової «чорноволівської» річниці, однак обіцянки так і не виконав, хоч для цього були всі підстави і всі рішення необхідних комісій», — повідомляє прес–секретар об’єднаної опозиції Тетяна Воронцова.

І шумить, і гуде, і дроти обриває

І шумить, і гуде, і дроти обриває

Сильний вітер iз дощем, який лиходіяв у ніч iз 25 на 26 березня, завдав чималих збитків. За інформацією прес–служби Міністерства з надзвичайних ситуацій, негода знеструмила населені пункти у восьми областях. «Несприятливі погодні умови у вигляді сильних дощів, поривів шквального вітру до 20 метрів за секунду призвели до знеструмлення 86 населених пунктів. Найбільше дісталося Черкаській області, де без світла залишилися 28 населених пунктів. Також без електропостачання залишилися Житомирська (22), Рівненська (12), Кіровоградська (7), Волинська (6), Чернігівська (5), Київська (3), Дніпропетровська (2) області», — розповіла «УМ» начальник відділу зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Міністерства надзвичайних ситуацій Юлія Єршова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пальмова олія у вогнище «сирної війни»

Пальмова олія у вогнище «сирної війни»

Учора в Україну прилетіла група працівників Росспоживнагляду, аби перевіряти якість українських сирів, які наші молочні підприємства мають намір продавати на території РФ. Про це стало відомо зі слів головного санітарного лікаря Росії Геннадія Онищенка. «Троє наших співробітників летять в Україну орієнтовно на п’ять днів на завод, який першим надав документи... Я, можливо, під’їду після закінчення перевірки», — цитує главу Росспоживнагляду газета «Коммєрсант».

Всі статті рубрики