Наука про ополонку

Наука про ополонку

Традиція пірнати в ополонку під час хрещенських морозів з’явилася давно. Але й сьогодні мало людей знають, кому можна пірнати, кому це категорично заборонено та для чого це взагалі потрібно. «УМ» поцікавилася в любителя зимового плавання з двадцятирічним стажем, пана Юрія Поганяйла, які є тонкощі в цій справі.

Шевченко, як відро

Шевченко, як відро

Скандал у селі Сопошин розгорівся ще минулого року, коли пам’ятник Тарасові Шевченку раптом... зник. У зникненні пам’ятника люди звинувачують місцевого підприємця. «Наш Шевченко був поставлений ще в 70–х роках, — розповідає «УМ» Людмила Островська, мешканка села. — Він був гарний, мав три метри у висоту, хоча і стояв на території колгоспу. Коли кол­госп розпався, землі розпаювали, а потім вони опинилися у власності місцевого підприємця. Саме він украв монумент».

«Кіря» проти Кірєєва

«Кіря» проти Кірєєва

За інформацією фанатського порталу «Динамоманiя», в Печерському суді Києва відбувся розгляд справи про побиття 7 серпня минулого року під час футбольного матчу «Динамо» — «Карпати» працівника стадіону Андрія Саламатова. Він, нагадаємо, наблизившись до гостьового сектору, зірвав банер із зображенням Романа Шухевича й намагався зробити те саме з банером Бандери, але був побитий уболівальниками обох команд.

Голуб «цвірінькає», а націоналісти йдуть

Голуб «цвірінькає», а націоналісти йдуть

Як би не надував щоки «червоний» нардеп Олександр Голуб, закликаючи уряд скоротити дотації землякам–галичанам на суму «неонацистських ініціатив», тобто недавнього рішення Івано–Франківської міськради доплачувати ветеранам УПА щомісячно по 500 гривень до пенсій, місцеві націоналісти й далі непохитно «гнуть» свою лінію.

Давай, ламо

Давай, ламо

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Учора працівники столичного зоопарку «презентували» пресі дитинча лами, яке народилося 7 січня. Як зазначила провідний зоотехнік Галина Косинська, малюк перебуває у відмінній формі, приємно вражає своєю активністю: бігає, стрибає та не відходить далеко від мами. Харчується молоком, але вже сміливо намагається покуштувати засушені листочки та сіно, яке кинули у вольєр для його батьків. Мороз i холод зовсім не лякають енергійне «дитя Анд», яке грається снігом і чудово себе почуває у зимову пору. Зараз його вага становить майже 15 кг, щодня вона може зростати на 300 грамів. Згодом малюку зроблять щеплення від ящура та «сибірки» і побудують для всієї родини лам новий вольєр.

Як на Річі іменини...

Як на Річі іменини...

Повне ім’я нового мешканця зоопарку — Річард Левине Серце. Можливо саме тому тезці королівської особи влаштували на честь прибуття до звіринцю свято загальноміського значення. Серед бажаючих погладити чималеньку кішку був не лише міський голова, а й депутати Верховної Ради. Саме завдяки одному з них, «регіоналу» Олександру Фельдману, Річі й прибув до Харкова.

М’ясом своїм вiдповiсте за наш сир!

М’ясом своїм вiдповiсте за наш сир!

Днями, відповідаючи на запитання кореспондента «Українських новин», голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк розповів, що в Україну заборонено ввіз російської свинини та навіть переробленої м’ясної продукції з тих районів, де були виявлені випадки захворювання на африканську чуму.

Мітинг немовлят

Мітинг немовлят

На акцію протесту біля дитячої поліклініки №2 вийшли матері з дитячими візками. Більше двохсот жінок демон­стрували владі, що хочуть водити своїх малюків до педіатрів за місцем проживання, тобто саме до цiєї поліклініки.

Вода для пустелі

Вода для пустелі

Це одне з найбільших свят у християнській церкві. Адже відзначається воно в пам’ять об’явлення Бога у трьох іпостасях, тобто Святої Трійці. Бог Син хрестився в ріці Йордані, Бог Отець мовив: «Це Син Мій улюблений», а Бог Дух Святий злинув над рікою у вигляді голуба. Свято ще зветься Водохреще або Йордан — на честь хрещення Ісуса, здійсненого Іваном Предтечею. Його називають Хрестителем, бо він першим запровадив обряд охрещення у водах Йордану. Іван Хреститель якось на питання фарисеїв: «Хто ти такий?» відповів: «Я голос того, що кличе в пустелі: «Рівняйте дорогу Господню». Христос був безгрішним і не потребував покаяння і хрещення, однак прийшов до Івана, бо так належало «виконати всяку правду». Цього дня Спаситель відкрито й привселюдно розпочав Своє служіння задля звільнення світу.

Всі статті рубрики