«Пішла» зі старим роком

«Пішла» зі старим роком

У ніч на суботу спалахнула головна ялинка найбільшого в обласному центрі району — Октябрського, яку, за традицією, встановили на майдані біля універсаму «Полтава». Вогонь «злизав» хвою буквально за кілька хвилин. Разом iз нею знищено й недешеві прикраси та гірлянди. Все те добро мали зняти вже наступного дня й відправити «на відпочинок» до наступного новоріччя.

Під «омофором» різдвяних Василів

Під «омофором» різдвяних Василів

14 січня  у рамках започаткованого понад два десятиліття тому свята різдвяних Василів, присвяченого пам’яті репресованих борців за Україну — Стуса, Симоненка, Елана–Блакитного, у столичному Будинку вчителя вручали премії імені Василя Стуса. Цьогоріч вручення збіглося з сумною «круглою» датою в нашій історії — 40 років тому КДБ провів масовану операцію проти українських «націоналістів», інакше кажучи — проти свідомої інтелігенції. Цього разу лауреатів визначено троє — київська поетеса–«шістдесятниця» Ірина Жиленко, історик Володимир В’ятрович і харківський правозахисник Євген Захаров. Відзнаки вручав один з основоположників премії — «шістдесятник», правозахисник, голова Української асоціації незалежної творчої інтелігенції Євген Сверстюк.

Посолили Хрещатик

Посолили Хрещатик

Кияни дочекалися снігу. На святкові вихідні парки були переповнені молодими парами, дітлахами, цілими родинами. Маріїнський, до прикладу, витоптали майже повністю, влаштовуючи на спусках ковзанки. Перший серйозний сніг взялися прибирати комунальники — ЖЕКи та «Київавтодор».

Снiг i снiг навколо лiг

Снiг i снiг навколо лiг

Хоч якась традицiя та зберiгається у природi. Українцi обiйшлися цьогорiч без рiздвяних морозiв, але дочекалися–таки славнозвiсних хрещенських. Снiг i мороз нинi — по всiй країнi, у Карпатах — аж до мiнус 12 градусiв. Проте потерпати вiд снiгових заметiв нам навряд чи доведеться. Як розповіла «УМ» синоптик Гідрометцентру Людмила Савченко, «сніг падатиме й надалі, але до реального снігопаду ще далеко, також зберігатиметься помірно холодна температура — до мінус десяти градусів».

Наркоман за кермом і «йолкі–палкі»

Наркоман за кермом і «йолкі–палкі»

Сьогодні в Луганську друзі молодих людей, які постраждали в ніч на 14 січня через неадекватного водія–наркомана, проведуть акцію протесту проти «гнилої системи правосуддя», повідомляє УНІАН. Зорганізувалися луганчани через соціальні мережі, головна вимога — покарати вбивцю–водія, адже, підозрюють учасники акції, він може уникнути відповідальності. 30–річний чоловік, співробітник однієї з юридичних фірм, який скоїв страшне ДТП, саме проходив стажування в прокуратурі та міліції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тур під воду

Тур під воду

Більшість громадян України, які врятувалися під час катастрофи судна Costa Concordia, дісталися рідних домівок. Учора прилетіли на Батьківщину двоє туристів, а у вихідні — найчисельніша група, 27 осіб. В аеропорту «Бориспіль» українців, що прибували кількома рейсами, зустрічали дипломати, представники МНС, а також лікарі, зокрема й психологи. Туристи прилетіли без речей та документів: консульство нашої країни в Італії видало їм свідоцтва про повернення в Україну, оскільки у врятованих не було ніяких документів. За словами речника МЗС Олександра Дікусарова, за сприяння посольства в Італії 14 січня (надвечір того дня, коли сталася трагедія) всі українці були розміщені у готелі.

Всі статті рубрики