Плач біля мису Терпіння

Плач біля мису Терпіння

Учора тривали пошуки в Охотському морі, в районі за 200 км на північний схід від сахалінського мису Терпіння. У неділю тут сталася катастрофа: у шторм перекинулася й затонула нафтогазова бурова платформа «Кольська». Із 67 осіб, які перебували на борту, врятувалися тільки 14. Станом на вчорашній вечір тіла стількох же загиблих — 14 — вдалося знайти і доправити на берег. Решту людей вважають зниклими безвісти.

Казахський бунт

Казахський бунт

Ситуація у казахському місті Жанаозен, де з п’ятниці тривали крово­пролитні сутички з поліцією та масові безпорядки, вчора почала нормалізовуватися. Принаймні про це свідчить Генеральна прокуратура Казахстану. Прем’єр–міністр країни Карім Масімов підписав постанову про створення урядової комісії для оперативного вирішення соціально–економічних, гуманітарних та інших проблем, які виникли у зв’язку з масовими безпорядками у Жанаозені (колишня назва — Новий Узень).

Політики поступилися економістам

Політики поступилися економістам

У розкішному готелі на березі Женевського озера, під звуки музики Маріїнського оркестру Росія нарешті увійшла до Світової організації торгівлі. Увечері минулої п’ятниці на міністерській конференції СОТ відповідний протокол підписали міністр економічного розвитку РФ та генеральний директор організації Паскаль Ламі. Щоправда, повноцінним учасником СОТ Росія стане лише через місяць після ратифікації цього протоколу, на яку відведено 220 днів. Проте на тлі 18 років, упродовж яких Москва добивалася членства в цій організації, це така дрібниця…

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кім ІІ помер, хай живе Кім ІІІ

Кім ІІ помер, хай живе Кім ІІІ

«Лідер КНДР Кім Чен Ір помер у поїзді від надмірного розумового і фізичного перевантаження, викликаного безперервними інспекційними поїздками країною в інтересах будівництва процвітаючої країни», повідомила вчора опівдні (за місцевим часом) офіційна інформагенція тоталітарної Північної Кореї ЦТАК. Оголошуючи новину, вбрана в чорне ведуча корейського телебачення плакала.

Символ помер уві сні

Символ помер уві сні

Позавчора у своєму маєтку біля містечка Градечек у Богемії помер уві сні Вацлав Гавел — великий гуманіст, борець за права людини, колишній дисидент, драматург, останній президент Чехословаччини та перший президент Чеської Республіки. У жовтні на тлі тривалої легеневої хвороби він відзначив 75–річчя.

Безсумнівно, Гавел був найвідомішим чеським політиком повоєнного періоду, одним із символів світової демократії, моралі, незламності переконань.

Всі статті рубрики