Суперфінал «на–гора»

Суперфінал «на–гора»

Найпрестижнішим змаганням у європейському хокеї, як і у футболі, є Ліга чемпіонів. Але, на відміну від процвітаючого «старшого брата», хокейний турнір не користується великим комерційним успіхом, тому періодично зникає. Саме таке «міжсезоння» переживає Старий Світ зараз. Тож єдиним хокейним клубним змаганням залишився Континентальний кубок (КК). Скажемо відверто: участь у ньому нині беруть команди «другого ешелону» переважно з країн, які посідають скромні позиції у світовому табелі про ранги. А Росія, яка очолює рейтинг ІІХФ, делегувала на турнір переможця «вишки», а не КХЛ. Саме цю команду — тюменський «Рубін» — обіграли вчора в Донецьку хокеїсти «Донбасу» і вийшли до «фіналу чотирьох» КК. Це перший успіх такої ваги в історії українського хокею, і чинний чемпіон країни заслуговує всіляких компліментів. Однак цій команді ще багато чого слід довести.

Скромний дарунок

Скромний дарунок

16 листопада легендарному гандбольному тренеру Ігорю Турчину виповнилося б 75. Після смерті багаторічного наставника київського «Спартака» його пам’ять в Україні вшановують щорічним міжнародним турніром. Щоправда, останніми роками статус змагання впав — одного разу меморіал не провели взагалі, склад учасників став скромнішим. А ще «Кубок Турчина» залишив свою постійну домівку, столичний Палац спорту і переїхав у Бровари.

Засудили, поскандалили...

Засудили, поскандалили...

Ця осінь в українській прем’єр–лізі видалася особливо врожайною на скарги з приводу рішень арбітрів. Уже й забулося, що суддівським корпусом опікується славнозвісний італієць П’єрлуїджі Коліна, а гонорар бригаді служителів футбольної Феміди за гру збільшували до 96 тис. грн. Пік скарг на дії рефері припав на останній ігровий уїк–енд листопада. Чи не в кожному з восьми матчів 18–го туру представники команд — переважно тих, яким не вдалося розжитися очками — звинувачували суддів у помилках, свідомих чи несвідомих.

Як динамівці зі студентами спілкувалися

Як динамівці зі студентами спілкувалися

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Чого чекати в цьому сезоні від «Динамо»? Як футболісти київського клубу розслабляються? Хто з них останній одружився? І що ж усе–таки показував воротар «гірників» Олександр Рибка столичним уболівальникам після виграного кубкового матчу в Києві? Ці та інші питання постали на зустрічі футболістів «Динамо» зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що відбулася днями в актовому залі Червоного корпусу.

Колись, за радянських часів, такі діалоги кумирів із громадськістю були повсякденною практикою. Звітна ж зустріч стала першою після довжелезної перерви. У залі яблуку ніде було впасти, люди стояли в проходах. Оскільки студентські квитки не перевіряли, то поспілкуватися з капітаном команди Олександром Шовковським, нападаючим Андрієм Ярмоленком та другим воротарем Максимом Ковалем прийшло й чимало молодих фанатів з інших навчальних закладів та просто «з вулиці». Чекали ще головного тренера Юрія Сьоміна, але він не прибув.

«Бронзова» коробка передач

«Бронзова» коробка передач

Відшукати інтригу для останньої гонки року було важко. Адже за кілька етапів до фінішу сезону чемпіонський титул достроково дістався німцеві Себастьяну Феттелю, Кубок конструкторів також завчасно отримала «стайня» Феттеля «Ред булл».

«Треба, Федю!»

«Треба, Федю!»

Роджер Федерер ще раз довів, що його рано списувати на пенсію. Попри те, що 30–річний швейцарець уже віддавна залишив перший рядок рейтингу АТР, він продовжує перемагати на престижних турнірах і поповнювати свою солідну колекцію трофеїв черговими досягненнями. Позавчора Федерер оновив ще один рекорд — ушосте переміг у фіналі світового туру АТР — в елітному чемпіонаті Асоціації тенісистів–професіоналів. Тепер Роджер такий один. А досі в одному ряду з ним стояли, маючи по п’ять звитяг, американець Піт Сампрас і чех Іван Лендл.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики