Як динамівці зі студентами спілкувалися

29.11.2011
Як динамівці зі студентами спілкувалися

Шовковський, Ярмоленко і Коваль залишилися задоволені зустріччю в КНУ. (Фото автора.)

Чого чекати в цьому сезоні від «Динамо»? Як футболісти київського клубу розслабляються? Хто з них останній одружився? І що ж усе–таки показував воротар «гірників» Олександр Рибка столичним уболівальникам після виграного кубкового матчу в Києві? Ці та інші питання постали на зустрічі футболістів «Динамо» зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що відбулася днями в актовому залі Червоного корпусу.

Колись, за радянських часів, такі діалоги кумирів із громадськістю були повсякденною практикою. Звітна ж зустріч стала першою після довжелезної перерви. У залі яблуку ніде було впасти, люди стояли в проходах. Оскільки студентські квитки не перевіряли, то поспілкуватися з капітаном команди Олександром Шовковським, нападаючим Андрієм Ярмоленком та другим воротарем Максимом Ковалем прийшло й чимало молодих фанатів з інших навчальних закладів та просто «з вулиці». Чекали ще головного тренера Юрія Сьоміна, але він не прибув.

 

Що Шовковський думає про Рибку

Найбільше говорили про суперництво команд «Динамо» й «Шахтар» та протистояння між їх уболівальниками. Пристрасті підігрівають і самі футболісти — то Мілевський у Донецьку роздратує трибуни великими пальцями, звернутими донизу, то Рибка в Києві покаже фанам середній палець. Хоча колишні одноклубники не вірять, що Рибка прагнув образити киян. «Я впевнений, що Сашко не показував грубий жест, — каже Олександр Шовковський. — Тому що добре знаю цю людину. І переконую вас: не вірте цим безглуздим чуткам. Розумію, що не всі позитивно оцінюють перехід Рибки в «Шахтар». Але ж не можна через таке ганьбити людину. Треба вміти поважати своїх суперників».

Що ж до суперництва фанів, то капітан «Динамо» наголошує: «Бійкам і грубощам немає місця в футболі та навколо нього».

Одним женихом менше

Серце Шовковського давно зайняте, а ось стосовно Андрія Ярмоленка присутні на зустрічі дівчата мали певні надії. Втім він їх розвіяв. «Я — все», — показав форвард палець з обручкою. На одного бажаного жениха стало менше.

А на запитання щодо хобі Андрій відповів: воно не змінилось, це ігрова приставка Sony PlayStation. Як і в Максима Коваля.

Загалом, було видно, що Максим соромиться чи просто не любить довго тримати слово. У деяких випадках він уникав відповіді, передавав мікрофон товаришам. Наприклад, про забобони перед матчем. Коваль зауважив, що в кожного свій підхід до цього: «У мене їх нема. У Ярмоленка — є» — і передав мікрофон Андрієві. Зал укотре вибухнув сміхом. А Ярмоленко спростував свою марновірність.

А от Олександр Шовковський, як виявилося, в день гри... спить. «Сонний, як муха, ніякий. Проте ввечері якийсь «движок» заводить мене на режим гри, — сказав СаШо. — Хоча поспати — це, швидше, не забобон, а звичка».

Тривалу дискусію викликало запитання, хто ж кращий — Кріштіано Роналдо з «Реалу» чи Ліонель Мессі з «Барселони». Частина залу кричала: «Мессі!», інша — підтримувала Кріштіано. Думки динамівців теж розділилися. Шовковський та Ярмоленко промовили в один голос: «Звичайно, Мессі». Тоді як Ковалю більше імпонує гра португальця.

Цікаво, що на матч «Шахтар» — «Порту» Ярмоленко спрогнозував рахунок 2:0 на користь донеччан. І вгадав... з точністю до навпаки.

Обмін подарунками

На завершення зустрічі футболісти вручили подарунки трьом молодим людям, які ставили найкращі запитання. У свою чергу студенти віддячили футболістам, подарувавши їм символічні студентські квитки.

Під час фотографування футболістів із прихильниками Андрій Ярмоленко розповів: «Отримавши пропозицію приїхати на таку зустріч, я відразу погодився. Люблю спілкуватися з людьми, тим паче тут мої однолітки, і мені справді цікава їхня думка. Гадав, що збереться десь 50 людей, але коли побачив повний зал — навіть трохи збентежився. Хлопці вболівають за «Динамо», і це дуже приємно. Запрошую всіх на стадіон на матчі «Динамо». А ми будемо намагатися радувати їх своєю грою».

Подібні зустрічі вирішили влаштовувати надалі і в інших ВНЗ Києва.

Катерина БАЧИНСЬКА