«На тобі, гаде!»

«На тобі, гаде!»

Двоє невідомих молодиків напали на Віталія Купрія вранці 10 листопада на підході до дверей офісу партії «Україна майбутнього», депутатську фракцію якої він очолює у нинішньому складі Дніпродзержинської міської ради. При цьому народний обранець відразу помітив двох хлопців в уніформі, схожій на ту, що вдягають комунальники. «Тільки я збирався запитати, що вони тут роблять, як вони сказали, що зайшли з питань захисту інтересів якоїсь молодіжної організації», — пригадує Віталій.

Воскресіння Білого Слона

Воскресіння Білого Слона

Багаторазові спроби вдихнути життя у занедбану обсерваторію, зведену польськими інженерами в 1938 році на одній із найвищих точок Українських Карпат — вершині гори Піп Іван (2028 метрів над рівнем моря), впродовж останнього десятиліття не просувалися далі гучних заяв. І ось нарешті з’явився найбільш оптимістичний проект, розроблений фахівцями Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, на балансі якого тепер перебуває унікальний високогірний об’єкт, та їхніми польськими колегами з Варшавського університету.

Грибок на «гетьманській скриньці»

Грибок на «гетьманській скриньці»

Влада Черкащини виділила з бюджету 250 тисяч гривень на ремонт фасаду обласного краєзнавчого музею, який є одним iз найбільших в Україні й збудований у вигляді козацько–гетьманської скриньки–скарбниці. Будівлю не ремонтували майже 30 років.

Сміття з віДчизняної реклами прибиратимуть діти

Сміття з віДчизняної реклами прибиратимуть діти

Унікальний конкурс презентували в Сумській міській раді з нагоди Дня української писемності та мови. Його організації передувало дослідження, яке провели учнi сумської школи №27. Завданням школярів була робота над помилками в медіа–просторі міста — зовнішній рекламі, оголошеннях, періодиці тощо.

Люк із гербом

Люк із гербом

У Черкасах на каналізаційних люках замість чавунних кришок почали встановлювати полімерно–піщані. Це — новітня розробка, альтернатива чавуну. Як повідомили «УМ» у прес–службі Черкаського водоканалу, перші такі кришки, на яких є герб Черкас, можна побачити на центральній площі біля міськвиконкому та біля самого водоканалу, по вулиці Ватутіна. «Ідею створення «іменних» кришок люків подав наш мер Сергій Одарич, — розповідає Сергій Овчаренко, директор комунального підприємства «Черкасиводоканал». За його словами, така пропозиція міського голови видалася цікавою, адже нові люки — це дієвий спосіб у боротьбі з крадіями, котрі отримують копійки за викрадені та здані на металобрухт кришки і водночас завдають значних збитків і підприємству, і місту, а отже — й кожному жителю Черкас.

Буде вам арена!

Буде вам арена!

До першого матчу на новому євростадіоні у Львові готувалися відповідально. Все, що не встигли завершити до відкриття, чимдуж доробляли до матчу. Організатори запевняють, що приймати перший у своєму житті матч новий стадіон готовий. Уже сьогодні по полю ганятимуть м’яча футболісти, хоча ще напередодні робітники там наносили розмітку. Аби все встигнути, роботи велися на стадіоні цілодобово і без вихідних. У дві зміни робітники фарбували, доробляли і прибирали територію. Журналістів у цей час на стадіон не пускали, мабуть, щоб не заважали працівникам. Але навіть побаченого ззовні вистачає, аби переконатися: добудувати геть усе до матчу не вдасться.

Всі статті рубрики