«На тобі, гаде!»

15.11.2011
«На тобі, гаде!»

Поранений Віталій Купрій.

Двоє невідомих молодиків напали на Віталія Купрія вранці 10 листопада на підході до дверей офісу партії «Україна майбутнього», депутатську фракцію якої він очолює у нинішньому складі Дніпродзержинської міської ради. При цьому народний обранець відразу помітив двох хлопців в уніформі, схожій на ту, що вдягають комунальники. «Тільки я збирався запитати, що вони тут роблять, як вони сказали, що зайшли з питань захисту інтересів якоїсь молодіжної організації», — пригадує Віталій.

Як зізнається депутат, він відразу запідозрив неладне, адже ці хлопці крутилися біля офісу декілька днів — це зафіксували камери відеоспостереження, та й очевидці їх пригадують. Отож Віталій намагався дістати газовий пістолет, але скористатися ним не зміг — забув зняти із запобіжника. У цей час один iз незнайомців сильно вдарив його кулаком в обличчя, вигукнувши: «На тобі, гаде!». Зав’язалася бiйка, i хтозна–чим би все закiнчилося, якби не одна з мешканок — побачивши небажаного свідка, зловмисники зникли з місця події.

У результаті Купрій отримав при падінні вивих правого плеча з відривом головки сухожилля, перелом пальця, ноги і поранення голови.

У відділі зв’язків iз громадськістю Головного управління МВС України у Дніпропетровській області факт нападу на депутата, відомого у Дніпродзержинську своєю активною правозахисною і політичною діяльністю, який на минулих виборах міського голови посів друге місце, підтвердили. Проте зазначають, що зловмисники ніяких погроз, попереджень та мотивів побиття не висловлювали і причин, пов’язаних iз громадською або політичною діяльністю Віталія Купрія, не встановлено. Отож порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості).

Сам Купрій iз такими висновками міліції категорично не погоджується і вбачає в нападі замах на вбивство. Це він пояснює погрозами від нападників і тим, як вони упродовж декількох днів готувалися до нападу.

Нагадаємо, що саме завдяки Віталію Купрію кілька місяців тому розгорівся гучний скандал iз приводу мертвонароджених немовлят («УМ» про це писала 7 червня).