Люк із гербом

15.11.2011

У Черкасах на каналізаційних люках замість чавунних кришок почали встановлювати полімерно–піщані. Це — новітня розробка, альтернатива чавуну. Як повідомили «УМ» у прес–службі Черкаського водоканалу, перші такі кришки, на яких є герб Черкас, можна побачити на центральній площі біля міськвиконкому та біля самого водоканалу, по вулиці Ватутіна. «Ідею створення «іменних» кришок люків подав наш мер Сергій Одарич, — розповідає Сергій Овчаренко, директор комунального підприємства «Черкасиводоканал». За його словами, така пропозиція міського голови видалася цікавою, адже нові люки — це дієвий спосіб у боротьбі з крадіями, котрі отримують копійки за викрадені та здані на металобрухт кришки і водночас завдають значних збитків і підприємству, і місту, а отже — й кожному жителю Черкас.

Макет полімерно–піщаних кришок розробила дизайнер–колорист Черкаського водоканалу Лариса Чирінько. Вона каже, що за кілька днів створила декілька варіантів, один із яких і вибрали для реалізації. Отож відтепер кришки люків у Черкасах «носитимуть» герб міста і на них буде напис «Власність громади міста Черкаси».

Черкаський водоканал уже отримав 30 таких кришок. Їх найближчим часом встановлять у зелених зонах міста. А тим часом на підприємстві очікують нові поставки кришок, якими розпочнуть накривати каналізаційні люки вже на проїжджих частинах міста. Вони будуть важчими, оскільки мають витримувати значно більше навантаження. Але теж будуть «іменними».