«Сушки» над Журавлівкою

«Сушки» над Журавлівкою

У Криму, як відомо, дві діючі авіабази російсього Чорноморського флоту — 7057–ма змішана у селищі Кача неподалік Севастополя і 7058–ма штурмова у селищі Гвардійське, що за тринадцять кілометрів на північ від Сімферополя. Саме від останньої, виявляється, четвертий місяць потерпають мешканці села Журавлівка, де розташована центральна садиба одного з найбільших сільгосппідприємств Сімферопольського району — ПАТ «Партизан». Увесь цей час селяни змушені прокидатись не з першими півнями, а в буквальному сенсі з першими військовими літаками росіян у небі. Їхні штурмовики і розвідники Су–24 зі страшенним гуркотом реактивних турбін на низькій висоті заходять на посадку на свою «бетонку» просто над центром Журавлівки.

Опозиційне телебачення «фонить»

Опозиційне телебачення «фонить»

Місцева влада не винна в тому, що замовк харківський телеканал АТН. Таким є висновок прокуратури, яка з’ясовувала обставини припинення трансляції мовлення опозиційної телекомпанії. Нагадаємо, на початку вересня, невдовзі після заборони трансляції, працівники АТН звернулися до Президента України з відкритим листом, у якому повідомили, що телекомпанія опинилася під загрозою знищення через некомпетентні і неправомірні дії з боку міського голови Геннадія Кернеса, міської санстанції та провайдерських фірм. Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі та уряду з’ясувати всі обставини справи.

Місто вдягли в «намисто»

Місто вдягли в «намисто»

Досі цим символом України місто над Дніпром не могло похвалитися. Зате тепер червона калина прикрашатиме всі міські перехрестя обласного центру. Дорожні розв’язки в Черкасах зроблені у вигляді клумб, тож саме на них днями було висаджено 120 кущів калини. Добру справу організували представники громадської організації «Рідне місто Черкаси». Свою зелену акцію вони назвали «Подаруємо місту калинове намисто».

Вівці вже в «Ковчегу»

Вівці вже в «Ковчегу»

Поки що «Ковчег» — це відремонтоване мешканцями П’ядиків за фінансової підтримки чеських благодійників приміщення колишньої колгоспної зерносушарки та гектар прилеглої до нього території, де щойно оселилося 25 овець. Упродовж найближчого тижня–двох тут з’являться ще коні та кролики. Цих добре знайомих свійських тварин звозять на ферму з біблійною назвою «Ковчег» не для порятунку від якихось природних катаклізмів. Їм організатори проекту — благодійна служба «Карітас» Коломийсько–Чернівецької єпархії УГКЦ та чеський архієпархіальний фонд «Карітас–Оломуц» — визначили благородну роль чотириногих цілителів. Контакти з цими лагідними істотами, як підтверджує світовий досвід, сприятливо впливають на самопочуття людей із вадами здоров’я і навіть декому допомагають одужати.

Всі статті рубрики