Вівці вже в «Ковчегу»

06.10.2011

Поки що «Ковчег» — це відремонтоване мешканцями П’ядиків за фінансової підтримки чеських благодійників приміщення колишньої колгоспної зерносушарки та гектар прилеглої до нього території, де щойно оселилося 25 овець. Упродовж найближчого тижня–двох тут з’являться ще коні та кролики. Цих добре знайомих свійських тварин звозять на ферму з біблійною назвою «Ковчег» не для порятунку від якихось природних катаклізмів. Їм організатори проекту — благодійна служба «Карітас» Коломийсько–Чернівецької єпархії УГКЦ та чеський архієпархіальний фонд «Карітас–Оломуц» — визначили благородну роль чотириногих цілителів. Контакти з цими лагідними істотами, як підтверджує світовий досвід, сприятливо впливають на самопочуття людей із вадами здоров’я і навіть декому допомагають одужати.

«Ми доклали чимало зусиль, аби лікувальна ферма відкрилася саме в нашому селі, — сказав «УМ» сільський голова П’ядиків Роман Сікорський. — По–перше, вдалося окультурити чималу занедбану територію, яка тепер приноситиме користь людям. По–друге, відроджуючи традиційне для нашого краю тваринництво, «Карітас» показує приклад і нашим селянам».

У «Ковчегу» найближчим часом планують обладнати манеж для кінних прогулянок, а в перспективі — виготовляти бринзу та розводити овець для продажу всім бажаючим. Для неповнолітніх з обмеженими фізичними можливостями відвідини лікувальної ферми будуть безкоштовними.