Тернопіль: Прапор таки спалили

Тернопіль: Прапор таки спалили

Незважаючи на те, що Тернопільська міська рада попередньо ухвалила рішення про заборону використання червоних прапорів під час урочистостей 9 травня, стяги СРСР в обласному центрі все–таки з’явилися. Вже після закінчення панахиди та покладання квітів біля тернопільського Пагорба слави там зібралася невелика група людей iз прапорами Компартії, організації «Русскоє єдінство» та копіями затвердженого прапора Перемоги. Очолював її секретар Славутського (Хмельниччина) райкому КПУ, він же очільник Тернопільського обкому КПУ Василь Паразінський. Товариш Василь навіть спробував провести міні–мітинг, заявляючи, що чинна влада недостатньо вшанувала ветеранів та пам’ять полеглих, тож компартійці, мов­ляв, хочуть виправити ситуацію.

Івано–Франківськ: Справдився оптимістичний сценарій

Івано–Франківськ: Справдився оптимістичний сценарій

Святкування Дня Перемоги в обласному центрі Прикарпаття не віщувало масштабних сутичок між нечисленними провладними (тими, що за Януковича) силами та націонал–патріотами, рішуче налаштованими дати відсіч червоним прапороносцям. Принаймні з двох причин: по–перше, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк напередодні чітко пообіцяв, що «в області будуть вивішені згідно з Конституцією державні прапори України», по–друге, «висадитися» на Прикарпатті не планував жодний проросійський десант ні з Криму, ні з Одеси.

Донецьк: свято зі сльозами на очах і «швидкою»

Донецьк: свято зі сльозами на очах і «швидкою»

У Донецьку 9 травня також не обійшлося без провокацій, хоча вони були і не такими масштабними, як, скажімо, у Львові. Напередодні святкових заходів у шахтарській столиці невідомі намагалися «доповнити» пам’ятники героям Другої світової забороненими «письменами». «Люди, якщо їх можна назвати людьми, намагалися зіпсувати нам свято написанням різних непотрібних слів на пам’ятках. Вони затримані. Зараз перебувають у відділках міліції», — повідомив мер Донецька Олександр Лук’янченко.

Сталін і Гітлер — на одне лице

Сталін і Гітлер — на одне лице

Річницю завершення війни в Україні все–таки відзначали під двома прапорами — синьо–жовтим і червоним. Низка регіонів відмовилися від вивішування дражливих полотнищ. А в деяких місцинах замість копії власне прапора Перемоги напинали чисто червоні знамена або прапори СРСР. Втім ситуація була б іще «червонішою», якби Президент Віктор Янукович підписав закон про офіційне вивішування копій прапорів Перемоги. На Банковій переміг здоровий глузд (можливо, й із меркантильних міркувань), і там вирішили не поспішати із візуванням документа.

«...Або ногами вперед»

«...Або ногами вперед»

У Юрія Луценка серйозні проблеми з серцем, цукровий діабет, окрім того, діагностовано погіршення стану основних внутрішніх органів — печінки, підшлункової залози, нирок. Про це заявила дружина Луценка Ірина. Вона відвідала Юрія в медичній частині Лук’янівського СІЗО, куди Луценка перевели 8 травня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Червонi фашисти

Червонi фашисти

Україні не скоро вдасться відмитися після львівського «святуванння» 9 травня — стільки там натворили «справ» радикали різноманітної спрямованості.

Про провокації і можливе побоїще попереджали віддавна, але влада дозволила влаштувати День Перемоги у форматі вальпургієвої ночі. Не обійшлося навіть без стрілянини.

Учора — наступного дня після безладів — голова Львівської облдержадміністрації генерал МВС Михайло Цимбалюк демонстративно подав у відставку. За інформацією «УМ», він намагався не допустити вакханалії, але його голосу почуто не було.

Зрештою, після понеділкового побоїща працювати «губернаторові» у Львові націоналістична обласна рада просто не дозволить. Щоправда, ближче до вечора пан Цимбалюк повідомив журналістам, що передумав іти з посади.

Всі статті рубрики