«...Або ногами вперед»

11.05.2011

У Юрія Луценка серйозні проблеми з серцем, цукровий діабет, окрім того, діагностовано погіршення стану основних внутрішніх органів — печінки, підшлункової залози, нирок. Про це заявила дружина Луценка Ірина. Вона відвідала Юрія в медичній частині Лук’янівського СІЗО, куди Луценка перевели 8 травня.

За словами Ірини Луценко, на обличчі чоловіка з’явився висип, що свідчить про інтоксикацію організму в результаті голодування. За час голодування (вчора минуло 19 днів) Луценко втратив 20 кг. «Він одягнений у спортивний костюм, джинси — у все, що можна надіти, і його все одно морозить. Постійно морочиться голова», — розповіла дружина екс–міністра.

Ірина Луценко переказує:«Він голодуватиме доти, доки не вирішиться ця ситуація в той чи інший бік. Юрій сказав: «Або я вийду звідси нормальною людиною, або мене винесуть вперед ногами».

Учора у Страсбурзі під будівлею Європарламенту відбулася акція на підтримку Луценка. Там наші співвітчизники прагнули «привернути увагу світової спільноти до згортання демократії в Україні, зазіхання на дотримання прав людини та переслідувань представників опозиції за політичними мотивами».