НОВИНИ ПЛЮС

11.05.2011

Справа Тимошенко

Юлія Тимошенко оскаржила постанову про порушення проти неї кримінальної справи. Скаргу подано до Печерського райсуду Києва. «У нас немає ніяких ілюзій щодо того, що Печерський суд або якийсь інший суд сьогодні буде йти проти влади і приймати правосудні рішення, а не замовні. Але в той же час, ми хочемо пройти всі можливі інстанції в Україні для того, щоб показати українському суспільству, що у нас є замість судів. Це буде тест», — заявила Тимошенко. Учора відбулося судове засідання у цій справі.

Справа Кучми

Генеральна прокуратура відмовилася залучити іноземних експертів для проведення фоноскопічних експертиз у «справі Кучми». «Адвокати сподіваються, що слідчий у встановлені законом терміни надасть постанову про відмову в задоволенні клопотання Кучми і їхньому підзахисному не будуть створювати перешкоди в оскарженні цього незаконного рішення», — заявив адвокат екс–Президента Віктор Петруненко.

Україна i Європа

Голова Європарламенту Єжи Бузек заявив, що Україна має вибрати, чи вона приєднуватиметься до Митного союзу, чи буде створювати зону вільної торгівлі з Європою. «Без сумніву, це буде вашим рішенням, але ЄС хотів би бути ближчим до України», — сказав Бузек під час зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином у Страсбурзі. У свою чергу, Литвин заявив, що 2011 рік — «критично важливий» для взаємин між Україною та ЄС. «Або дійсно будуть підписані згадані вами документи, в яких буде зафіксована європейська перспектива України, або політичний ентузіазм значною мірою зменшиться», — зазначив Литвин.