Автономне сидіння

Автономне сидіння

Учора Апеляційний суд Криму не пристав на бік двох адвокатів екс–спікера ВР АРК Анатолія Гриценка, залишивши чинним попереднє рішення Центрального райсуду Сімферополя щодо двомісячного утримання підслідного за ґратами слідчого ізолятора. Не розчулили колегію судів аргументи захисту, зокрема про те, ніби в пана Гриценка проблеми з серцем, на його утриманні — син–інвалід і неповнолітня донька, а також що він не збирається ухилятися від слідства. Судді підтримали правоохоронців: мовляв, обвинувачений у скоєнні злочину раніше обіймав високі посади, має зв’язки у відповідних колах, тож на волі може завадити об’єктивному розслідуванню справи.

Українофоба — на майдан

Українофоба — на майдан

У Черкасах на майдані навпроти облдержадміністрації протестували представники обласних осередків ВО «Свобода» та Української народної партії. Вони прийшли з символічним «опудалом українофоба» та гаслами: «Україна — не концтабір, патріоти — не злочинці». Праві протестують проти затримання міліцією голови черкаської райорганізації «Свободи» Сергія Демиденка і членів УНП Ігоря Сичова та Назара Обідзінського.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нова якiсть касацiї

Нова якiсть касацiї

Учора у Вищому адмiнсудi вкотре розглядали питання щодо присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу. Заради 20–хвилинного засiдання до Києва приїхали син, Юрiй Шухевич, та адвокат Степана Бандери–молодшого Роман Орєхов. Прийшли народнi депутати–«нашоукраїнцi» Микола Кульчинський, Лiлiя Григорович, екс–депутат Степан Хмара та iн. Цього разу суд приймав технiчне, але, з правової точки зору, важливе рiшення.

«Я не розтягуюсь у політичних шпагатах»

«Я не розтягуюсь у політичних шпагатах»

Леся Оробець відрізняється від своїх колег–депутатів не тільки юнацькими чоботами–угами, віком i дiвочою красою. В її офісі відчувається молодечий запал і креативна атмосфера — тут співробітники запросто працюють... босоніж. У кабінеті 28–рiчної депутатки в Комітеті ВР iз питань науки і освіти — творча напівтемрява: на столі фото молодшої донечки Еріки, заварник із зеленим чаєм та ноутбук — життєво необхідна річ. Оробець — найбільш присутній в інтернеті парламентарій, активний блогер, а її твітер–екаунт зi стислими «пiдкилимними» звiтами з Ради часто стає уже подією в укрнеті. Попри зайнятість, пані Леся записалася вільним слухачем до Школи цифрової журналістики в «Могилянці», професійно захоплюється фотографією. «Це в нас сімейне», — каже Леся. Дочка загиблого в автокатастрофі депутата–«нашоукраїнця» Юрія Оробця постійно в інтерв’ю згадує про свого батька та його настанови.

Всі статті рубрики