НОВИНИ ПЛЮС

11.02.2011

Помер Петро Олійник

Уночі 10 лютого у віці 53 роки помер екс–голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник. Це сталося в Австрії, де знаний політик і господарник лікувався від тяжкої хвороби, повідомляє Zaxid.net.

«Губернатором» «помаранчевий» Олійник працював у 2005—2008 роках, також він очолював обласну організацію партії «Наша Україна». У 2002—2005 роках Олійник був народним депутатом від «НУ», а перед тим — головою виконкому Червоноградської міськради. У 2008 році з посади радника Президента Віктора Ющенка звільнився за станом здоров’я.

Зараз вирішується питання про перевезення тіла Петра Михайловича в Україну та його похорон у Львові.

«Україна молода» щиро сумує та приносить співчуття рідним і близьким Петра Олійника.

Рейтинг «Регіонів» падає

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то найбільше голосів отримала б Партія регіонів — 20,5%. Таким є результат опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова 27 січня — 2 лютого серед 2009 респондентів по всій країні. За БЮТ проголосували б 12,5%, за «Фронт змін» — 7,5%, за партію «Сильна Україна» — 5,6%, за ВО «Свобода» — 4,3%, за Компартію — 3,6% , за партію «УДАР» Віталія Кличка» — 2,2%, за партію «Громадянська позиція» — 1,7%.

Соціологи Центру Разумкова нагадають, що в травні минулого року рейтинг Партії регіонів становив 39,1%, у жовтні — 26,7%

Новий прокурор Києва

Генеральний прокурор Віктор Пшонка призначив заступником Генпрокурора — прокурором міста Києва Анатолія Мельника, який до цього очолював прокуратуру Полтавської області. Таке рішення ухвалено у зв’язку з тим, що раніше Пшонка звільнив із «київської» посади Юрія Ударцова, якого призначив просто своїм заступником.

Водночас на посаду прокурора Полтавщини призначено Романа Андреєва, який працював першим заступником прокурора Донецької області.

Опозиція оскаржує дати виборів

53 народні депутати оскаржили в Конституційному Суді зміни до Конституції щодо дати парламентських і президентських виборів. Як повідомляє «Інтерфакс–Україна» з посиланням на прес–службу КС, подання опозиціонерів надійшло в середу і, відповідно до регламенту суду, передане на вивчення до секретаріату КС.

Як відомо, згідно з результатами недавнього голосування конституційної більшості у ВР, чергові парламентські вибори відбудуться в жовтні 2012 року, а президентські — в березні 2015–го.

Чехія не видасть Данилишина

Міський суд Праги виніс ухвалу про неприпустимість екстрадиції колишнього міністра економіки Україні Богдана Данилишина. Як повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на адвоката екс–міністра Маріну Махіткову, це рішення суду підтвердило, що статус політичного біженця наданий МВС Чехії Данилишину 13 січня.