Літопис «батька»

Літопис «батька»

Авторство цього унікального видання Борис Ковтонюк, випускник факультету журналістики Львівського державного університету, розділив iз дружиною Людмилою. Спільними зусиллями вони оприлюднили понад 500 дат, пов’язаних iз життям Нестора Івановича, — від його народження 26 жовтня 1888 року на Запоріжжі й до смерті у Парижі 25 липня 1934 року та похорону через три дні, на який з’їхалося близько 500 анархістів iз різних країн. Під час презентації книги, яка відбулася в Дніпропетровську, Борис Ковтонюк, до речі, він — правнук віщуна і цілителя Панаса Квітки, акцентував увагу на тому, що махновщина стала нічим іншим як невдалою спробою відродити козацтво. Це пояснювалося багатьма факторами — і тим, що рух зародився на землях колишньої запорозької вольниці, і тією ж концепцією… Багато повстанців одягалися під козаків, деякі навіть носили чуби, як свідчать тогочасні фото. Махновці співали козацькі народні пісні, наслідували багато козацьких звичаїв. Як і запорожці, вони не претендували на територію всієї України, у тім числі й на її столицю — Київ.

Поспи за кермом

Поспи за кермом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Провести ніч на автостоянці у стилі 70–х років або відпочити у стилізованому номері–гаражі можна у готелі Retro Car, який нещодавно відкрився у Тернополі на вулиці Микулинецькій, 116а. Готель став справжньою знахідкою для запеклих автомобілістів. Вестибюль та рецепцію Retro Car прикрашає галерея тематичних ретро–постерів та світлин, а про цікавинки з історії автомобілів гостям пропонують дізнатись зi спеціального випуску місцевої «газети».

Шурф під підлогою

Шурф під підлогою

Із двох будинків по вулиці Суворова, 17 та 19, у місті Ватутіне Черкаської області відселено мешканців. Люди змушені жити в родичів, бо в їхніх оселях тріщини не лише на фундаменті та стінах, у них під підлогою — справжній шурф у шахту.

На рибу ми не голодні...

На рибу ми не голодні...

Вельми оригінальну акцію провели запорізькі рятувальники за участі рибінспекторів і міліціонерів. На скуте льодом Каховське водосховище вони вийшли з... рибою, закупленою в супермаркетах Запоріжжя. Почергово обходили закляклих на льоду рибалок і пропонували залишити ризиковані місця в обмін на кілька кілограмів товстолобика.

Зоряна стала Настею

Зоряна стала Настею

Сталося це в районному центрі Городище, у дитсадку «Зірочка». Підкинуте маля виявила одна з виховательок — Тетяна Юрик. Вона саме переходила з одного корпусу в другий і вже біля входу почула, як в одному з візочків, у яких батьки привозять дітей, ніби запищало. Коли жінка підійшла ближче — побачила целофановий пакет, а в ньому — немовля.

Всі статті рубрики