На рибу ми не голодні...

02.02.2011

Вельми оригінальну акцію провели запорізькі рятувальники за участі рибінспекторів і міліціонерів. На скуте льодом Каховське водосховище вони вийшли з... рибою, закупленою в супермаркетах Запоріжжя. Почергово обходили закляклих на льоду рибалок і пропонували залишити ризиковані місця в обмін на кілька кілограмів товстолобика.

Сподівання, що любителі зимової риболовлі почнуть масово змотувати вудочки, виявилося марним! Хтось мовчки сидів на своїх санчатах, хтось завбачливо ховався у наметах. А більшість відчайдухів заявляла непроханій рейдовій бригаді: правила поведінки на льоду, мовляв, ми знаємо, і ви нам не указ, як проводити своє дозвілля. Не допомогли в переговорах ані статистика трагедій, ані інформація про непередбачуваність «поведінки» навіть товстого льоду: води Дніпра ж у постійному русі!

Утім усі рибалки отримали роздруковані правила поведінки в екстремальних ситуаціях. І лише одиниці купилися на «халявну» рибку. Чим викликали осуд не лише «стійких» колег по хобі, але й групи «товаріщєй», які мають постійний підробіток з доправлення рибалкам харчів із доважком міцненької для «внутрішнього розігріву».