Шурф під підлогою

02.02.2011

Із двох будинків по вулиці Суворова, 17 та 19, у місті Ватутіне Черкаської області відселено мешканців. Люди змушені жити в родичів, бо в їхніх оселях тріщини не лише на фундаменті та стінах, у них під підлогою — справжній шурф у шахту.

«Адже під землею, на якій тепер стоять ці будівлі, колись була шахта «Октябрина». Її закрили ще до Великої Вітчизняної війни», — розповідає «УМ» перший заступник міського голови Ватутіного Олександр Заборовець. За його словами, вулицю Суворова почали забудовувати у 60–х роках минулого століття. Тривалий час проблем із провалами землі в тому районі не було.

Надати ж людям друге житло місто нині не має змоги. Адже Ватутіне, яке колись славилося своїми рентабельними шахтами, тепер вважають депресивним регіоном, тут нелегко знайти роботу, а чимало колишніх мешканців роз’їхалося по світах у пошуках заробітку.

У радянські часи, зазначає Олександр Анатолійович, коли місто процвітало й розбудовувалося, з новим житлом для постраждалих родин не було б ніяких затримок. Тепер впоратися з проблемами провалу землі й «сповзання» будинків, кажуть у міській раді, самим ватутінцям не під силу. Тому влада міста вже звернулася по термінову допомогу до черкаської обласної влади.