Поспи за кермом

02.02.2011
Поспи за кермом

Ніч у такому ліжку обійдеться 100—210 гривень. (Фото автора.)

Провести ніч на автостоянці у стилі 70–х років або відпочити у стилізованому номері–гаражі можна у готелі Retro Car, який нещодавно відкрився у Тернополі на вулиці Микулинецькій, 116а. Готель став справжньою знахідкою для запеклих автомобілістів. Вестибюль та рецепцію Retro Car прикрашає галерея тематичних ретро–постерів та світлин, а про цікавинки з історії автомобілів гостям пропонують дізнатись зi спеціального випуску місцевої «газети».

Наразі готель налічує 5 номерів: «гараж», «автостоянка», апартаменти «перше авто на селі», «механізаторська №1», «механізаторська №2». Родзинкою деяких номерів є те, що тут можна відпочити у справжньому автомобілі, в якому вмонтоване комфортне двоспальне ліжко. Окрім того, щоб підкріпити справжню атмосферу автостоянки, ввечері гостям пропонують чай з оригінальною назвою «автомобіліст–романтик», а вранці пригостять запашною кавою «не спати за кермом». Щоб смакування цих напоїв було особливим, до них додають цитати відомих людей про автомобілі, на кшталт: «У житті кожного автолюбителя є дві щасливі миті: коли він купує машину і коли він її продає» або «Не їздьте на авто швидше, ніж літає ваш ангел–охоронець».

— Наша група компаній «Джерман Авто» і «Терко Авто» 15 років займається обслуговуванням та продажем автівок, — розповідає куратор та натхненник автоготелю Вікторія Колодій. — Торік ми вперше проводили екскурсії для туристів нашими салонами та майстернями на Автограді, розповідали про історію машин, про те, як вони майже сто років тому з’явилися у нашому місті. Через те й виникла ідея облаштувати маленький готель на цю тематику, в якому могли б затишно почувати себе ті люди, для яких авто стало невід’ємним атрибутом життя. Водночас він також призначений для людей, які хочуть отримати нові враження, бездоганний сервіс, а також приємно вразити своїх гостей. Плануємо відкрити ще більше номерів, поки що збираємо матеріали.

До речі, подібних аналогів готелю я не бачила в Україні.

До слова, вартість ночівлi в Retro Car обійдеться у 100—210 гривень з однієї особи.

Людмила ВЕСЕЛЬСЬКА