Зоряна стала Настею

02.02.2011

Сталося це в районному центрі Городище, у дитсадку «Зірочка». Підкинуте маля виявила одна з виховательок — Тетяна Юрик. Вона саме переходила з одного корпусу в другий і вже біля входу почула, як в одному з візочків, у яких батьки привозять дітей, ніби запищало. Коли жінка підійшла ближче — побачила целофановий пакет, а в ньому — немовля.

«Коли до мене прибігла співробітниця й повідомила: «Нам підкинули дитину!», то спершу подумала, може, яке дитя заблукало. Кажу, ведіть її сюди. Почала в міліцію дзвонити», — пригадує завідуюча дитячим садком «Зірочка» Марія Шматкова. А підкидьком виявилася тільки народжена дівчинка, з не зав’язаною пуповиною. Пані Марія каже, що маля було загорнуте у закривавлене простирадло. Ручки та ніжки у дівчинки були страшенно холодні. «Температура тіла становила всього 31°, а вага — 2,600 кілограма, але дитя ні разу не заплакало», — каже Марія Вікторівна.

Доки до дитсадка їхали правоохоронці та «швидка», розчулені долею маленької сироти працівники дитсадка швиденько перекутали дівчинку в чисте простирадло та ковдру, обігріли її теплом від пляшки з нагрітою водою. І навіть ім’я дали дівчинці — Зоряна.

Нині вона перебуває в дитячому відділенні місцевої лікарні. Марія Шматкова розповідає, що працівники дитсадка вже провідували її. Радіють, що дитина почувається добре. «Дівчинка й справді здорова. Її вже зареєстрували і тепер ми називаємо її Настею. Уже є претенденти на удочерiння», — повідомив «УМ» завідуючий дитячим відділенням Городищенської лікарні Олександр Лисак.