Вандалізм під образами

Вандалізм під образами

Нинішня українська влада зі штанів вилазить, щоб догодити патріарху Кирилові, який уже вдруге за останній рік приїжджає навчати українців, як треба правильно жити.

Більше того, з приходом Януковича до влади почастішали відверті напади на приходи та храми УПЦ КП та погрози її священикам. Особливо це помітно в Східній Україні, де лише останнім часом були спалені храми УПЦ Київського патріархату в Шостці Сумської області, Маріуполі, а на днях у Луганську невідомі спалили збудований на 90 відсотків (залишилося лише встановити купол) дерев’яний храм на честь Архістратига Божого Михаїла, на який було затрачено понад 300 тисяч гривень. Недолюдки побили сторожа, який нині перебуває в реанімації, облили бензином церкву та дерев’яні будматеріали й підпалили. Все згоріло дотла...

За віру... через землю?

За віру... через землю?

Нахабний злочин невідомі вчинили близько десятої ранку, коли біля оселі Михайла Пилипіва, настоятеля храму Української греко–католицької церкви в селі Постолівка Гусятинського району, проїхав легковик, з якого у вікна будинку кинули дві пляшки з займистою сумішшю. Одна з них розбилася об стіну, а інша влетіла в кімнату й призвела до пожежі. На щастя, вдома була дружина священика, яка відразу кинулася її гасити: з опіками й порізами рук, ніг і розривом сухожилля наразі жінка перебуває у травматологічному відділенні Гусятинської лікарні.

Мисливці на брухт

Мисливці на брухт

Уночі чоловіки у в’язаних шапочках із прорізами для очей та з пістолетом у руках напали на металобазу і зв’язали двох охоронців мотузкою. Як розповіли «УМ» у прес–службі Головного управління МВС у Полтавській області, злочинцям вдалося набрати 2,5 тонни міді вартістю близько 60 тисяч гривень. «У кожного зловмисника була своя роль. Один наглядав за полоненими, інший розбив скло вантажної ГАЗелі та завів її, а третій шукав мідь на складі. Повантаживши метал, вони забрали свого товариша–наглядача та втекли з території», — розповідають у прес–службі.

Сильніша за вогонь і гармати

Сильніша за вогонь і гармати

Горезвісні події у Новобогданівці, а згодом і в Лозовій, де внаслідок пожежі злетіли у повітря арсенальні склади, змусило Міноборони всерйоз замислитися над створенням пожежної бронетехніки. Старі післявоєнні машини серії ГПМ–54, що застосовувалися на боротьбі з цими техногенними катастрофами, виявилися безсилими перед вогняною стихією такого класу. Ось тоді й був оголошений тендер на розробку нової гусеничної «пожежки», закутої у броню, який виграло ДП «Харківський бронетанковий ремонтний завод». Як повідомив агенції «Статус–кво» заступник директора підприємства Микола Степанов, випробування технічної новинки заплановано вже на кінець липня. Дослідний зразок заводчани створили власним коштом.

Всі статті рубрики