Мисливці на брухт

23.07.2010

Уночі чоловіки у в’язаних шапочках із прорізами для очей та з пістолетом у руках напали на металобазу і зв’язали двох охоронців мотузкою. Як розповіли «УМ» у прес–службі Головного управління МВС у Полтавській області, злочинцям вдалося набрати 2,5 тонни міді вартістю близько 60 тисяч гривень. «У кожного зловмисника була своя роль. Один наглядав за полоненими, інший розбив скло вантажної ГАЗелі та завів її, а третій шукав мідь на складі. Повантаживши метал, вони забрали свого товариша–наглядача та втекли з території», — розповідають у прес–службі.

Злочин, гідний недолугого піонера, котрому ліньки збирати металобрухт, мав і відповідне виконання. Невдовзі після втечі ГАЗель вгрузла на дорозі, де нещодавно пройшли рясні дощі. «Уже через декілька годин викрадений автомобіль із залишками металобрухту інспектори Державтоінспекції виявили поблизу річки Ворскла, біля села Буланово Полтавського району», — кажуть міліціонери.

Тож частину вантажу злодії перенесли на іншу машину і нею дісталися до пункту призначення. Поки міліції вдалося упіймати крадіїв, ті вже здали частину брухту. Двоє зловмисників наразі «відпочивають» у СІЗО, а третій усе ще на волі. Кримінальну справу порушено за фактом розбою та викрадення автомобіля.