Рада на канікулах. Демократія теж відпочиває

Рада на канікулах. Демократія теж відпочиває

У суботу Верховна Рада завершила роботу в пленарному режимі й, по суті, пішла на канікули. За графіком, цей тиждень обранці мають працювати в округах і комітетах, а в п’ятницю зберуться на урочисте засідання з нагоди 20–ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

А замість Богатирьової — Медведчук?

А замість Богатирьової — Медведчук?

Чутки про те, що в уряді Азарова відбудеться ще одна заміна — аби розплатитися за входження в коаліцію із групою Віктора Балоги, ходили ще з початку минулого тижня. Зокрема, в четвер папараці засікли, як закарпатський бізнесмен, відомий за тривалим головуванням у секретаріаті Президента Ющенка, заходить з Ганною Герман у ресторан «Фелліні». У п’ятницю поголос підтвердився. До парламенту було внесено проект постанови на звільнення з посади міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича. Того ж дня Президент призначив його заступником секретаря Радбезу. А зранку в суботу коаліціянти слухняно натиснули 256 кнопок за відставку Шуфрича.

І тут —донецький

І тут —донецький

Новим головою Конституційного Суду став Анатолій Головін. Його обрали вчора на спеціальному пленарному засіданні КС. Прес–служба суду обмежилась коротеньким повідомленням про це засідання, навіть не вказавши кількість суддів, які проголосували за Головіна. Хоча відомо: для того щоб стати головою, кандидат мусить набрати щонайменше 10 голосів (до складу КС входить 18 суддів).

Як конституційна більшість «Хава нагілу» танцювала

Як конституційна більшість «Хава нагілу» танцювала

Відеохітом інтернету останніх днів став сюжет, записаний мобільним телефоном на пізніх стадіях святкування 60–річчя Віктора Януковича в державній резиденції «Залісся». Ось Президент, уже помітно «підкріпившись», танцює під «медляк» Олександра Сєрова з Людмилою Кучмою, тоді як перший віце–прем’єр Андрій витанцьовує з секретарем РНБО Раїсою Богатирьовою. Ось із мікрофоном уже Філіп Кіркоров, а глава держави повторює рухи «танцівника диско» навколо заступниці голови АП Ірини Акімової. Екс–Президент Кучма в цей час веде в танці дочку Олену, а її чоловік Віктор Пінчук обнімається в стилі «ти мене поважаєш» з іншим олігархом — Рінатом Ахметовим. Ось кавалери кілька разів міняються дамами, а Кіркоров співає: «Хепі бьоздей, Олександр!» Це вже настала північ, і день народження не у Віктора Федоровича, а його старшого сина Олександра, йому 37. Філіп Бедросович заводить єврейську «Хава нагілу», і Віктор Янукович поновлює шалений танець, ніби й не було цілого дня привітань.

Дві сторони однієї десятки

Дві сторони однієї десятки

Українська громадськість не збирається прощати київській владі плюндрування пам’яті гетьмана Івана Мазепи, котре допустили депутати (до речі, за підтримки Блоку Кличка), перейменувавши більшу частину вулиці Мазепи на Лаврську. «Ми почали акцію протесту ще 8 липня, коли Київрада ухвалювала це рішення. Нині ж вирішили утворити живий ланцюг — для того, аби показати, що це питання справді важливе для киян. Впродовж пікету до нас приєднувалися перехожі, і загалом зібралося більше двохсот людей», — розповів координатор акції, голова київського осередку громадської організації «Простір свободи» Тарас Пушкар.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики