НОВИНИ ПЛЮС

13.07.2010

Затримання людей Черновецького

Після п’ятничного обшуку у земельному управління Київської міськадміністрації СБУ затримала голову комісії з питань земельних відносин Олексія Євлаха і секретаря комісії Сергія Кримчака. Про це повідомляє «Газєта по–кієвскі».

Суд та діло

Колишній перший заступник голови НАК «Нафтогаз України» Ігор Діденко закликає політиків не спекулювати на кримінальній справі, порушеній щодо нього. Вчора на засіданні Печерського райсуду Діденко висловив переконання, що в його справі рано чи пізно переможе справедливість.

Учора лідерка БЮТ Юлія Тимошенко особисто приїхала в Печерський суд підтримати екс–заступника голови «Нафтогазу». Суд мав ухвалити рішення про запобіжний захід.

Баганець попросився на вихід

Прокурор Львівської області Олексій Баганець подав у відставку. Не виключено, що Баганця виснажив тривалий конфлікт із львівською газетою «Експрес», яка писала про занадто розкішне життя прокурора.

Медіа для мас

Шевченківський райсуд Києва скасував постанову про порушення кримінальної справи щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста «Нового каналу» Сергія Кутракова. Таке рішення суд ухвалив учора, задовольнивши скаргу керівництва полку «Беркут». У постанові суду зазначається, що немає даних про наявність у діях «беркутівців» Максима Корчева та Вадима Нечитайла ознак злочину за статтею «умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», «відсутні також данні, які б свідчили про те, що Корчев та Нечитайло перевищили владу або службові повноваження».

Нагадаємо, журналіст був присутнім на провокативній виставці в Українському домі (експозиція компрометувала УПА) й намагався простежити момент затримання націоналістів. Міліціонери, яким нібито перешкоджав журналіст, затиснули йому руку дверима, тиснули пальцями в очі.