А замість Богатирьової — Медведчук?

13.07.2010

Чутки про те, що в уряді Азарова відбудеться ще одна заміна — аби розплатитися за входження в коаліцію із групою Віктора Балоги, ходили ще з початку минулого тижня. Зокрема, в четвер папараці засікли, як закарпатський бізнесмен, відомий за тривалим головуванням у секретаріаті Президента Ющенка, заходить з Ганною Герман у ресторан «Фелліні». У п’ятницю поголос підтвердився. До парламенту було внесено проект постанови на звільнення з посади міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича. Того ж дня Президент призначив його заступником секретаря Радбезу. А зранку в суботу коаліціянти слухняно натиснули 256 кнопок за відставку Шуфрича.

Пан Балога в інтерв’ю журналістам спростовує свій намір посісти крісло в «хлібному» МНС, але знаючі люди кажуть: це тільки через те, що деякі фракції в більшості не погоджуються голосувати за затвердження одіозного Балоги, відповідно, дев’ятеро «балогівських» депутатів — членів фракції «НУНС» — не поспішають ставати «тушками».

Нестор Шуфрич після свого звільнення провів прес–конференцію, на якій визнав: «Напередодні я розмовляв із Президентом України, головою уряду, і мені була доведена необхідність звільнення з посади міністра з політичної мотивації. Таке рішення Президента пов’язане з розширенням коаліції, для чого необхідно звільнити кілька крісел у Кабміні. Я як політик сприйняв цю реальність спокійно. Я це розумію, і, безумовно, виконую рішення Президента. Ішлося саме про Балогу. Однак я знаю, що виникли певні складнощі з його призначенням», — сказав Шуфрич.

При цьому Нестор–Надзвичайна ситуація не поспішає працювати в РНБО під керівництвом Раїси Богатирьової. Наразі, за даними газети «Дзеркало тижня», пан Шуфрич планує використати накопичену за попередні роки відпуску. А за даними «України молодої», цілком імовірним варіантом для його погідного приходу в Радбез після відпочинку є призначення секретарем Ради нацбезпеки й оборони Віктора Медведчука — колишнього колеги Шуфрича по СДПУ(о).

 

ДО РЕЧІ

Кабінет Міністрів України призначив заступником міністра культури і туризму України Юрія Артеменка, який у 2005 році очолював Запорізьку обласну державну адміністрацію. Артеменко був членом партії «Наша Україна», але в 2007 році покинув її лави.