І тут —донецький

13.07.2010

Новим головою Конституційного Суду став Анатолій Головін. Його обрали вчора на спеціальному пленарному засіданні КС. Прес–служба суду обмежилась коротеньким повідомленням про це засідання, навіть не вказавши кількість суддів, які проголосували за Головіна. Хоча відомо: для того щоб стати головою, кандидат мусить набрати щонайменше 10 голосів (до складу КС входить 18 суддів).

Напередодні повідомлялося, що Головін — один із головних претендентів на посаду, яку після трирічного терміну покинув Андрій Стрижак. Газета «Дєло» писала, що Головін — «неформальний фаворит президентської команди».

Анатолій Головін народився у 1952 році в Макіївці. У 1976 році закінчив Свердловський юридичний інститут. Після випуску працював у системі прокуратури Донецька. Ще 25 років присвятив роботі в СБУ. У 2003—2004 роках — заступник Генерального прокурора. У 2006 році був призначений суддею Конституційного Суду за квотою Верховної Ради. На спеціальному засіданні КС 10 вересня 2008 року був обраний заступником голови КС.