Між Вашингтоном та Москвою

Між Вашингтоном та Москвою

Народ достойний тих політиків, яких обирає, а заяви про разючі відмінності між Сходом і Заходом України — фікція. У цьо­му переконаний третій Президент України Віктор Ющенко. В інтерв’ю телеканалу ICTV, яке вийде в передачі «Факти» напередодні Дня Незалежності, лідер «Нашої України» розповів про своє бачення перспектив держави і зробив оцінки власного президентства. «Мені дуже хотілося б, щоб позитивні процеси у нашій державі відбувалися швидше. Хтось винуватить у цьому політиків. Я — не прихильник такого підходу, — наголосив Ющенко. — Політики завжди достойні своєї нації, і нація достойна своїх політиків. Кожному з нас потрібно пройти складний шлях усвідомлення, що за ним стоїть його мова, власна історія (а не «общая история»), власні традиції, власна система цінностей. Коли утворюється система цінностей, тоді є система цілей».

Як заговорить переформатований «брехунець»?

Як заговорить переформатований «брехунець»?

Учора на своїй першій прес–конференції у ролі гендиректора Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов сказав: «Факт лишається фактом: національне радіо позбавлене частотного ресурсу. Думаю, що НРКУ нарешті отримає частотний ресурс і буде почута».

«Темна» земелька

«Темна» земелька

Надвечір у середу до кабінету Олеся Довгого, секретаря Київради, несподівано завітали співробітники СБУ — проводити обшук. Як повідомляє прес–служба СБУ, слідчі вилучали необхідні документи у службових кабінетах чиновників КМДА, розслідуючи кримінальну справу за фактом несанкціонованих дій з інформацією, що зберігається в електронному вигляді. «Не йдеться конкретно про Олеся Довгого. Йдеться про те, що порушено кримінальну справу за фактом, і в процесі її розслідування було необхідно вилучити деякі документи», — сказав учора на прес–конференції перший заступник начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Віктор Козлов.

Комуністи «підписались» на кредит

Комуністи «підписались» на кредит

Учорашнє засідання парламенту знову почалося з блокування. Фракція БЮТ звично вимагала розбору польотів довкола рішення Стокгольмського суду та арешту екс–керівника митниці Макаренка. «Тимошенківці» прагнуть розгляду законопроекту, який забороняв би відшкодовувати кошти компанії «Росукренерго».

Іменинник у гніві

Іменинник у гніві

Це сьогодні Віктор Янукович відзначатиме 60–річчя, буде привітний і лагідний, приймаючи вітання й дари. А вчора він метав громи й блискавки. Підставою для президентського невдоволення стала поїздка в Крим минулими вихідними — там Верховний Головнокомандувач брав участь у святкуванні Дня флоту в Севастополі, а заодно проінспектував стан армійських частин. Ще в понеділок пресі стало відомо, що за наслідками тієї інспекції президент приготувався зробити серйозні кадрові висновки: бо що ж це таке, коли з 20 винищувачів бригади в повітря здатен знятися лише один?

Юрій Шухевич: Серед українців є і зараз такі герої, як мій батько

Юрій Шухевич: Серед українців є і зараз такі герої, як мій батько

77–річний Юрій Шухевич — син легендарного командира УПА — і сам є символом боротьби та патріотизму. За переконання та діяльність Романа Шухевича постраждала його родина — усіх радянська влада покидала до тюрем. Синові Юрію відміряли 40 років ув’язнення та заслання. Але він не зрікся батька та українських ідей. Юрій Шухевич, згадуючи ті часи, багато курить, але говорить твердо: «Ні про що не жалкую. Якби довелося, я пройшов би тим самим шляхом — через в’язниці і заслання, прожив би ще раз те ж саме життя». Як і батько, він отримав звання Герой України за каденції Президента Ющенка.

Організатор УНА–УНСО Юрій Шухевич і нині активний політик, попри слабке здоров’я, незрячі очі та поважний вік. Зараз тема номер один для нього — судова тяганина навколо батька. У Романа Шухевича хочуть відібрати звання Героя України. У вівторок у Вищому адміністративному суді розглядали касаційну скаргу на рішення Донецького апеляційного суду у справі Шухевича–старшого. Пан Юрій разом із дружиною Лесею та соратниками приїхав до Києва зі Львова, аби захищати честь і пам’ять батька. Одразу після судового засідання відбулася наша розмова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики