НОВИНИ ПЛЮС

09.07.2010

Чи буде референдум про скасування політреформи?

Спікер Володимир Литвин попереджає, що можливе скасування політреформи 2004 року призведе до розпуску парламенту. «Якщо гіпотетично спрогнозувати, що на референдум буде винесено скасування закону про внесення змін до Конституції, як про це вже говорять офіційні особи, то я хочу наголосити: вибори до Верховної Ради будуть у березні 2011 року». Голова ВР пояснив, що в разі скасування політреформи вступить у дію стара редакція Конституції, «а там є чітка позиція, вибори Верховної Ради мають відбутися в березні 4–го року повноважень парламенту».

Деякі чільні представники Партії регіонів припускають, що в один день із місцевими виборами, 31 жовтня, можна провести референдум про скасування конституційної реформи–2004 й повернення Президентові Януковичу повноважень Кучми.

Над СБУ покепкували, ЗМІ теж «повелися»

Прес–центр голови СБУ Валерія Хорошковського спростував інформацію про його перебування у Львові, зустріч із ветеранами УПА, їх визнання та нагородження. Напередодні такі повідомлення розіслали по ЗМІ невідомі особи, і провідні мас–медіа видали їх за чисту монету. Прес–центр СБУ висловив жаль, що «жартівники використали ЗМІ, які довірилися спаму, у своїх цілях».