ЦИТАТИ ТИЖНЯ

09.07.2010

Олег Тягнибок,
лідер ВО «Свобода»
— про «боротьбу» влади з наслідками кожної повені:

— Повінь — це трагедія цілої нації. І до того часу, поки при владі будуть мародери, будь–які кошти будуть розкрадатися. Зверніть увагу, влада з нетерпінням чекає наступної повені, адже вона (повінь) знищить сліди їхнього мародерства, знесе все те, що не можна вже буде перевірити.

(ТРК «Україна»)

 

Валентин Наливайченко,
екс–голова СБУ, координатор ініціативи «Оновлення країни»
— про те, чи може нинішня Служба безпеки України повернутися до колишньої репресивної практики:

— Монстр, який був при Кучмі, помер. Теперішні дії СБУ — це лише конвульсії цього монстра. Він не оживе. Реанімувати КДБ неможливо. Ці спроби приречені на поразку, вони не знайдуть розуміння всередині Служби.

(«Главком»)

 

Володимир Литвин,
Голова Верховної Ради
— про те, чи планує парламент на цій сесії ухвалювати закон про обмеження масових зібрань:

— Мені це нагадує старий анекдот із бородою: вже 20 років як закінчилась війна, а він каже, що ще вчора останній ешелон підірвав. Та ніхто не збирається ухвалювати цей закон. Бо це рівносильно тому, як стригти свиню, — вереску багато, а шерсті мало.

(«Українська правда»)

 

Петро Ющенко,
народний депутат від «НУНС»
— про вселення бісів у душі політиків:

— Ось свого часу до нас прийшла комуністична ідея: «привид бродить по Європі». А це знаєте яка ідея? Привид Антихриста. І комуністичне суспільство — це суспільство, яке готує людство до приходу Антихриста. Я ж думаю, що ваше інформаційне джерело знає, що на нас чекає? Кінець світу? Не знаєте? Так читайте Біблію, читайте Апокаліпсис — Іоанна Богослова.

(«Обком»)

 

Костянтин Стогній,
головний радник глави МВС Анатолія Могильова
— про шефа, якому Президент Янукович доручив за два місяці вивчити українську мову:

— Ви ж знаєте, що Могильов говорить російською мовою. Днями Президент дорікнув йому за це. Прийшли до висновку, що все оточення міністра буде говорити українською мовою. Могильов мені каже: «Я поки буду російською відповідати, але ви зі мною по–українськи. Буду вчитися». Міністр розуміє, що державна посада зобов’язує до дуже багатьох речей, і не боїться удосконалюватися. Це правильно.

(«Ліга–бізнесінформ»)