Янукович і авторитети

Янукович і авторитети

У Стамбулі вчора виник переполох: на одній із вулиць міста пролунав потужний вибух. Двоє нападників кинули шумову бомбу в автобус, який перевозив поліцейських. Загиблих, на щастя, немає, але 15 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пікантність ситуації полягає в тому, що теракт скоєно саме в той час, коли у місті та околицях запроваджено суворі заходи безпеки: у Стамбулі проходить саміт Наради із взаємодії і заходів довіри в Азії. Напад стався в районі Халкали, за 29 кілометрів від готелю Ciragan Palace Kempinski, де зібралися поважні учасники цього представницького форуму. Серед них — і Президент України Віктор Янукович.

Дружити — значить не платити

Дружити — значить не платити

Поки Чорноморський флот Росії залишається на території України, залишаються й проблеми, які він створює не лише для політиків, а й для простих севастопольців та кримчан. Незважаючи на черговий «спалах дружби», закріплений харківськими угодами, ЧФ та пов’язані з ним підприємства, схоже, не збираються розплачуватися за своїми багатомільйонними боргами. Найбільше від цього потерпає Севастополь. Так, у міськ­держадміністрації зазначають, що за останні місяці борги підприємств ЧФ із зарплат та з виплат до Пенсійного фонду лише зросли.

Життя за поїздку

Життя за поїздку

Учора на 31–му кілометрі автотраси «Богатир — Велика Новосілка — Володарське», між селами Урожайне й Старомлинівка, близько другої години ночі сталася жахлива аварія. Внаслідок лобового зіткнення легковиків «ВАЗ–2106» і «КІА Сорено» загинули шестеро людей, ще п’ятеро травмовані. Серед загиблих — обидва водії та пасажири «Жигулів», а також троє дітей — 16–річна дівчина, 13–річний хлопчик і однорічне немовля. Ще одному, 12–річному, хлопчикові вдалося вижити.

Б’ють і відводять очі

Б’ють і відводять очі

Брак реальних результатів у розслідуванні резонансних злочинів проти представників вітчизняних мас–медіа свідчить про подальше згортання свободи слова в Україні. Про це під час учорашньої прес–конференції в Національній спілці журналістів заявили представники нещодавно створеного Комітету захисту українських журналістів (КЗУЖ). Останнім часом, стверджують вони, тиск на засоби масової інформації набуває системного характеру, а на журналістів дедалі частіше вчиняють жорстокі напади.

Зіпсований відпочинок

Зіпсований відпочинок

Коли 45 учнів гімназії з невеличкого міста під Варшавою збиралися помилуватися українськими краєвидами, ніхто не підозрював, як саме закінчиться їхній вояж. Підлітки (переважно 14–16–річні) разом із п’ятьма дорослими, що їх супроводжували, відвідували музеї, були на екскурсіях, розважалися. А потім у 17 дітей почалася блювота, пронос, піднялася температура. Сьомого червня їх госпіталізували до Івано–Франківської інфекційної обласної лікарні з попереднім діагнозом — харчова токсикоінфекція. Інтернетом прокотилася чутка, що діти отруїлися в одному з фаст–фудів у Кам’янець–Подільському. Утім наступного дня з’ясувалося, що це не так.

Хустки — не для офіціозу

Хустки — не для офіціозу

25–річна мешканка Бахчисараю Сусанна Ісмаїлова стала справжньою знаменитістю — вона першою в Україні виборює у держави право фотографуватися для паспорта в хіджабі — традиційній хустці мусульманок. Після того, як у паспортному столі кримчанці відмовили вклеїти в паспорт «нетипову» для українських документів фотографію, жінка вирішила позиватися до МВС. Однак суд днями постановив, що такі фото в паспортах — неприпустимі: жінки мають фотографуватися без хусток, і це не порушує їхні права.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Символічна готовність

Символічна готовність

Рівно за два роки до початку фінальної частини чемпіонату Європи чотири українські міста–господарі Євро–2012 демонструють власні емблеми, які використовуватимуться в рамках великого футбольного форуму. Першим позавчора став Харків, учора новою символікою хвалився Київ, сьогодні естафету переймуть Львів і Донецьк. Господарі презентують не лише муніципальні логотипи, а й клумби і з головною емблемою україно–польського турніру.

Всі статті рубрики