У чому твоя цінність, маршале?

У чому твоя цінність, маршале?

Днями народний депутат від фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Ярослав Кендзьор повідомив, що слідом за комуністами Запоріжжя, де нещодавно був встановлений пам’ятник Йосипу Сталіну, аналогічну ініціативу втілюють у життя «червоні» Одеси. «Депутат Компартії Євген Царьков запросив мене на відкриття монумента. За його словами, відкриття пам’ятника вже готується. І я жартома сказав, що приймаю запрошення, але з’явлюся туди не з димовою шашкою, а з поясом шахіда. Звичайно, це був жарт, однак ми повинні зробити все, щоб не допустити відродження комунізму. Адже сьогодні спостерігаємо відродження сталінізму в Україні», — розповів Кендзьор.

Звуки Буковини

Звуки Буковини

Скоро столицю Північної Буковини можна буде не тільки побачити, а й почути. Принаймні в інтернеті: учасники проекту «Як звучать Чернівці», які впродовж тижня досліджували акустику вулиць, площ, ринків, а ще записували інтерв’ю як із пересічними городянами, так і з видатними чернівчанами, вперше в Україні мають намір створити звукову карту міста.

Ласкаво просимо, братня «Луб’янко»!

Ласкаво просимо, братня «Луб’янко»!

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський та директор Федеральної служби безпеки Росії Алєксандр Бортніков підписали «Протокол до Договору про співробітництво і взаємодію між СБУ та ФСБ», який остаточно закріплює «перебування офіцерів ФСБ, що забезпечують безпеку Чорноморського флоту РФ у місцях його тимчасової дислокації, на території України». Документ передбачає обмін інформацією, узгоджені заходи з виявлення, попередження та припинення «протиправної діяльності, спрямованої проти безпеки ЧФ РФ і такої, що загрожує національній безпеці України і Російської Федерації». Згідно з протоколом, ФСБ має вчасно і в повному обсязі повідомляти СБУ про своїх співробітників на території України. Угода про це діятиме п’ять років. Російські «чекісти» мають повернутися в Крим упродовж місяця з моменту її підписання.

Вірус, який убиває «ласкаво»

Вірус, який убиває «ласкаво»

«Ми з вами весь час говоримо про епідемію ВІЛ–СНІДу і забуваємо про іншу важливу проблему, — наголосив перший заступник міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець на прес–конференції, приуроченій до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. — Мало хто знає, що на сьогодні кількість людей, інфікованих вірусом гепатиту С, приблизно в п’ять разів перевищує кількість осіб, які живуть із ВІЛ. Ми поки не маємо точних даних по країні — лише торік започаткували реєстрацію хронічних форм гепатиту С, а раніше фіксували тільки гострі випадки. Повну картину ми отримаємо через кілька років».

І старий дуст — небезпечний

І старий дуст — небезпечний

Навіть старожили села Чапаївка Совєтського району і гадки не мали, чому так наглухо законопачений підвал їхнього восьмиквартирного будинку. І тільки днями, коли після весняних дощів дещо осів ґрунт і відкрилась шпаринка в «слуховому» вікні підвалу, угледіли всередині якісь іржаві бочки. Викликані на місце знахідки фахівці відомчої пересувної хіміко–радіометричної лабораторії МНС встановили, що ємності заповнені арсенатом кальцію, більш відомим колгоспному люду як дуст.

Семеро на одного

Семеро на одного

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Правоохоронці Житомирщини затримали сімох осіб, причетних до вбивства міліціонера Сергія Березюка. За даними слідства, 15 травня Сергій повертався додому близько 22.00. Почувши галас біля міського магазину, де поруч розташований літній майданчик, спробував заспокоїти групу добряче підігрітих алкоголем чоловіків. Компанія вже була добре знайома дільничному, оскільки за надто гучну музику у вечірній час на них скаржилися сусіди. Звичайно, чоловіки були не раді побачити «давнього друга», і цього разу словесний дипломатичний діалог «не склеївся»: Сергію Березюку завдали сім ножових поранень, три з яких — проникаючі у життєво важливі органи, в тому числі у серце.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Вісім тисяч доларів. Хто більше?»

«Вісім тисяч доларів. Хто більше?»

Існування всіляких церемоніальних атрибутів, які можновладці періодично (до дати) кладуть до монументів, меморіальних комплексів та інших пам’ятних місць, як правило, обмежене в часі — залишені напризволяще, вони швидко втрачають свій презентабельний вигляд і, зрештою, потрапляють на звалище або ж їх спалюють у печах. Зовсім інша доля чекає на знаменитий вінок, який під час покладання до пам’ятника Невідомому солдату в Києві накрив Віктора Януковича. Після неприємного для глави держави казусу, цінність «ялинкового монстра» зросла в рази, а відтак знайшлися і кмітливці, які не забарилися скористатися такою нагодою.

Всі статті рубрики