РАХУНКОВА ПАЛАТА

21.05.2010

14,5 мільярда євро

отримала Греція від країн єврозони в рамках програми допомоги їй. За повідомленням Міністерства фінансів цієї країни, отримана сума складається з кредитних коштів, наданих Німеччиною (4,4 млрд.), Францією (2,9 млрд.), Італією (2,9 млрд.), Іспанією (1,9 млрд.), Нідерландами (0,9 млрд.), Австрією (0,4 млрд.), Португалією (0,4 млрд.), а також Люксембургом, Кіпром та Мальтою.

 

600 мільйонів доларів

необхідно лише в поточному році на модернізацію української газотранспортної системи, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко. Загалом, згідно з розрахунками, проведеними нашою державою спільно з міжнародними фінансовими організаціями, мінімальний кошторис, необхідний на ремонт української труби, становить 2,5—3 мільярди доларів.

 

500 мільйонів євро

допомоги виділить Європарламент Україні. Макрофінансову допомогу у вигляді кредиту наша держава зобов’язується повернути упродовж 15 років, а сума грошей стане доповненням до допомоги, вже виділеної Міжнародним валютним фондом і невитраченої фінансової допомоги, наданої ЄС урозмірі 110 мільйонів євро. Використання наданих коштів контролюватиме Єврокомісія, яка зобов’язана прозвітувати про використання грошей Україною перед Європарламентом.

 

331 мільйон євро штрафу

мають сплатити виробники DRAM (тип напівпровідникової пам’яті, що використовується як оперативна пам’ять для сучасних комп’ютерів) за картельну змову, яка існувала з 1998 по 2002 роки. Зокрема, йдеться про світові компанії Samsung, Hynix, Infineon, NEC, Hitachi, Mitsubishi, Toshiba, Elpida та Nanya. Як повідомив віце–президент Єврокомісії Йоакін Алмунья, ще одна компанія Micron буде звільнена від сплати штрафу, оскільки саме вона повідомила про картельну змову.

 

1 мільйон гривень

витратить Тернопільська область на реставрацію Тернопільського замку, повідомив начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Юрій Юрик. За його словами, тендер на ремонтні роботи виграла фірма ВАТ «Тернопільбуд», презентувавши найкращу пропозицію оновлення пам’ятки. Відтак будівельні роботи з реставрації замку XVI століття, який є пам’ятником архітектури національного значення, розпочнуться вже наступного тижня. А кінцевою метою будівельників є усунення аварійного стану будівлі та оновлення зовнішнього вигляду споруди.

 

33 тисячі гектарів лісу

постраждали внаслідок зимової негоди, інформує Державний комітет лісового і мисливського господарства. Як зазначається у повідомленні, насадження були знищені переважно вітром, буреломами і снігопадами. Найбільше від зимової негоди 2009—2010 років постраждали лісові насадження Закарпаття і Львівщини. Також серйозних збитків зазнали лісові господарства Житомирської, Івано–Франківської, Київської та Рівненської областей.

 

60 відсотків росіян

вважають, що продовження базування Чорноморського флоту РФ у Криму є важливішим, ніж поступки Україні в ціні на газ. Згідно з соціологічним дослідженням, проведеним Всеросійським центром вивчення громадської думки, лише 19% росіян висловилися за збереження ринкової ціни для нашої держави, а виведення флоту з Севастополя підтримали лише 8% респондентів. При цьому 29% прихильників продовження базування ЧФ РФ обґрунтували свою позицію, вказавши на історичну приналежність Севастополя Росії.

 

30 відсотків

або 12 мільйонів громадян України страждають на підвищений артеріальний тиск, повідомив президент Асоціації кардіологів, директор Національного наукового центру «Інституту кардіології академіка Стражеска» Володимир Коваленко. Він також наголосив, що профілактика та лікування артеріальної гіпертонії є дуже важливими для України, оскільки підвищений тиск призводить до таких ускладнень, як інфаркт, інсульт, розвиток серцевої недостатності та порушення ритму серця.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>