Порушив правила — бігом у «павутиння»

Порушив правила — бігом у «павутиння»

Схоже, Державтоінспекцію неабияк турбує сплата водіями штрафів за порушення Правил дорожнього руху, а отже — і наповнення держбюджету. У Департаменті ДАІ МВС проаналізували, наскільки швидко порушники розстаються з грошима, залишилися не вдоволеними цими темпами і вирішили, що причина полягає у чергах біля кас, але аж ніяк не в тому, що чимало власників «залізних коней» оскаржують ці самі штрафи у судах.

Мор у Байкалі

Мор у Байкалі

Через тріскучі морози в урочищах Очеретяне та Байкал, котрі вважаються найбільшими нерестилищами в районі Черкас, під льодом уже задихнулося понад 10 тонн малька сома, плітки, ляща та коропа. Ці нерестилища відрізані від водосховища, і ще з осені вода там починає падати, тож під час морозів мальки опиняються у пастці. «Ситуація погіршується з кожним днем. Збитки сягають більше семи мільйонів гривень. Ми берегли малька від браконьєрів, а тепер його придавив лід», — у розпачі каже «УМ» дер­жавний інспектор Головного управління Держрибоохорони Черкаської області Юрій Трофименко. Нині обласна риб­оохорона мобілізувала всі сили, в тому числі й рибалок–любителів, аби гуртом рятувати ситуацію на водосховищі. Але биття лунок є не зовсім ефективним способом подачі кисню у воду, оскільки отвори швидко замерзають.

Роналд влаштувався в Кремль

Роналд влаштувався в Кремль

Як відомо, транснаціональні корпорації вже давно є сильнішими й впливовішими, ніж більшість незалежних дер­жав. І якщо це так, то чому б не піти у велику політику, напевне подумали собі у найбільшій у світі мережі кафе швидкого харчування «Макдональдз». Скандал виник, коли київська журналістка Олена Білозерська випадково побачила на телеекрані одного зі столичних «Макдональдзів» незвичну інформацію: серед «просвітницьких» слайдів з інформацією про країни світу раптом з’явилася картка про... Абхазію.

Поховані у шафі

Поховані у шафі

Трагедія сталася серед білого дня на вулиці Муранова. Дим, що валив з усіх вікон помешкання, першими помітили сусіди, які й викликали рятувальників. Пожежна бригада прибула на місце НП через п’ять хвилин, але швидко приборкати вогняну стихію не вдалося — полум’я встигло охопити увесь будинок. Про те, що всередині можуть бути люди, ніхто навіть не здогадувався, бо вхідні двері були зачинені навісним замком. Коли ж вогнеборці увійшли до помешкання й оглянули кімнати, в одній із шаф вони знайшли мертві тільця трьох маленьких дітей віком від двох до п’яти років. Найстарша дівчинка прикрила менших братів собою і на момент приходу рятувальників була ледь теплою. Спроба повернути її до життя, зробивши штучне дихання, виявилася марною.

Ще один Алчевськ?

Ще один Алчевськ?

Заручниками клятих січневих морозів стали мешканці 15–тисячного містечка Родинське, що в Красноармійському районі на Донеччині. Через часткове перемерзання труб системи опалення 102 різноповерхові будинки залишилися без тепла. Це сталося ще 23 січня, після того як сніговий буревій пошкодив кабель, що забезпечував електроенергією дві міські котельні. Комунальні служби не змогли швидко й адекватно відреагувати на ситуацію, як наслідок — у багатьох квартирах розмерзлися труби. При 20–градусному морозі жителі постраждалих осель змушені були виносити зі своїх помешкань воду, яка хлинула в домівки з порепаних труб.

174 роки істини від Мазоха

174 роки істини від Мазоха

У середу поблизу площі Ринок львів’яни та гості міста могли досхочу помилуватися варіаціями на тему політичного процесу в Україні під гаслом «Минуло 174 роки, а нам усе це більше подобається». До дня народження відомого письменника Леопольда фон Захер Мазоха тут провели незвичну акцію — зімітували українські вибори. Найцікавіше, що перформенс був цілком позбавлений політичної «заказушності» і проводився рестораторами.

І чому у нас школи бідні?

І чому у нас школи бідні?

26 січня начальника Запорізького міськуправління освіти Дмитра Секиринського перепровадили до СІЗО тимчасового утримання, повідомив «УМ» прес–секретар обласного прокурора Борис Дворний. Пану Секиринському інкримінують зникнення близько трьохсот тисяч бюджетних гривень під час ремонту школи № 46.

«Загазували» жартома?

«Загазували» жартома?

«Це було інгаляційне отруєння невстановленою токсичною речовиною, — розповів «УМ» головний лікар Тростянецької центральної райлікарні Анатолій Плахтиря. — Але сьогодні всі діти вже вдома, їх виписали, вони здорові». Проте напередодні ситуація здавалася значно серйознішою. І дзвінки зі школи підняли на ноги міліцію, еменесників і санлікарів.

Всі статті рубрики