РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.01.2010

11 мільярдів доларів

витратили росіяни в минулому році на придбання житла за кордоном. Згідно з оглядом Департаменту зарубіжної нерухомості агентства DOKI, найпривабливішими щодо купівлі нерухомості для росіян стали Болгарія, Іспанія, Туреччина, США та Ізраїль. Далі ідуть Італія (5,8 відсотка покупців), Чехія (4,9%), Німеччина (4,6%), Хорватія і Чорногорія (по 3,6%), Кіпр (3,4%), Франція (3,1%), ОАЕ (2,8%), Велика Британія (1,8%) і Фінляндія (0,8%).

 

2,5 мільярда гривень

інвестувала в рамках виконання Державної програми підготовки і проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу Євро–2012 «Укрзалізниця». За ці кошти, повідомляють залізничники, модернізовано майже 130 кілометрів полотна у напрямку Київ—Полтава—Краснодар—Лозова—Донецьк і Київ—Жмеринка—Львів. Загалом оновлено 390 кілометрів залізничного полотна. Також, повідомляє «Укрзалізниця», в рамках підготовки до Євро–2012 майже завершене будівництво залізничної складової мосту через річку Дніпро у столиці.

 

15,3 мільйона українців

станом на 1 січня 2010 року користувалися інтернетом. За повідомленням Державної адміністрації зв’язку, 3,4 мільйона, або 18,7 відсотка сімей, є абонентами кабельного телебачення. У середньому українська родина витратила за минулий рік на послуги зв’язку 900 гривень, або 83 гривні щомісяця. Половина з цих витрат — плата за мобільний зв’язок, чверть — за фіксований телефонний зв’язок, 10 відсотків — за послуги з передачі даних та надання доступу до мережі інтернет, а менше 3% затрачених грошей — за послуги поштового зв’язку.

 

35 тисяч дозволів

упродовж перших півроку дії угоди про малий прикордонний рух видала українцям Польща. Дозволи дають право відвідати сусідню країну без оформлення віз. Як передає УНІАН, з липня минулого року по січень поточного прикордонники Польщі зафіксували 380 тисяч перетинів кордону власниками таких дозволів. Водночас поляків, які в рамках цієї ж угоди про МПР мали бажання потрапити в Україну, було лише двоє.

 

4 750 вагонів

відремонтувала в минулому році «Укрзалізниця». За повідомленням прес–служби відомства, заводським ремонтом відреставрували 91 пасажирський вагон, ще 88 вагонів відремонтували капітально. А загалом монополіст на українському ринку залізничних перевезень відремонтував на 63 вагони більше від запланованого.

 

4 600 тисяч контрактників

було прийнято на військову службу у Збройні сили України в минулому році. Як повідомляє Міністерство оборони, цей показник становить 72 відсотки від запланованого. При цьому 30 відсотків — військовозобов’язані, 53% — громадяни призовного віку, які не проходили строкової служби, а 17% — жінки. 25 територіальних центрів комплектування військовослужбовцями за контрактом були сформовані в рамках впровадження нової системи, спрямованої на забезпечення якісного укомплектування військ.

 

82 співробітники ООН

загинули на Гаїті під час землетрусів, повідомив офіційний представник Генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Мартін Несіркі. Окрім того, зазначив він, ще 53 співробітники ООН наразі вважаються зниклими безвісти. Як відомо, два потужні підземні поштовхи силою 7 і 5,9 бала сталися біля узбережжя Гаїті 12 січня. Землетрус зруйнував чимало будівель, серед яких — президентський палац і штаб–квартиру ООН. Наразі внаслідок землетрусу вже поховано більше 150 тисяч осіб, утім влада прогнозує, що кількість загиблих може зрости до 300 тисяч людей.

 

19 аварійних випадків

сталося на водоймах України впродовж минулого року, що на 10 відсотків менше, ніж у попередньому, повідомляє «Укрморріч­флот». При цьому, відзначають у відомстві, це найменший показник аварійності на водному транспорті за останні вісім років. Попри позитивну динаміку зменшення НП на воді, аварії забрали життя однієї людини, 15 осіб було травмовано. Тоді як у 2008 році аварії на водному транспорті забрали життя 22 осіб.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>