«Живописна» розправа

«Живописна» розправа

Учора стали відомі подробиці нападу на голову ради директорів близької до севастопольського градоначальника Сергія Куніцина компанії «Криммедіахолдинг» Карена Барсегяна. Наразі він у важкому стані перебуває у відділенні нейрохірургії Кримської республіканської клінічної лікарні ім. Семашка. Медики діагностували у постраждалого перелом нижньої щелепи, кісток черепа в районі очних ям, струс головного мозку.

Гетьманські клейноди

Гетьманські клейноди

Показ раритетного стягу, який може сміливо претендувати на статус української національної святині, став родзинкою експозиції, підготовленої до 90–річчя Харківського історичного музею. Як повідомила пресі завідуюча відділом науково–фондової роботи Вікторія Буличова, знамено було виготовлене у Збройній палаті Московського кремля ще у 1688 році на замовлення гетьмана Івана Самойловича. За основу прапора майстри взяли великий наділ дорогого китайського шовку, розміром два на три метри, і вручну золотом та фарбами нанесли на нього символічні знаки вищої козацької влади, фрагменти релігійних та світських текстів, а також ім’я самого замовника.

Ваша «мишка» — «на мушці»

Ваша «мишка» — «на мушці»

Держава оголосила війну вітчизняним збоченцям — Верховна Рада днями ухвалила закон щодо протидії поширення дитячої порно­графії. Щоправда, під благородним задумом переслідувати в інтернеті любителів «полунички» чимало експертів убачає наступ на права звичайних інтернет–користувачів. Перша редакція цього законопроекту викликала хвилю обурення, бо передбачала, що провайдери будуть в обов’язковому порядку блокувати доступ своїх клієнтів до заборонених сайтів, слідкуватимуть за «походеньками» українців по інтернету. А в разі виявлення порушників суспільної моралі — «стукатимуть» правоохоронцям. Самі громадяни, за задумом законотворців, теж повинні були повідомляти про виявлені порносайти.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уряд — на лаві підсудних

Уряд — на лаві підсудних

Звернутися до суду представників обл­ради змусило невиконання Кабінетом Міністрів та Міністерством фінансів підписаної у вересні 2007 року Угоди про регіональний розвиток, згідно з якою сторони зобов’язалися спільно фінансувати регіональні програми розвитку.

Всі статті рубрики