Ні честі, ні розуму

Ні честі, ні розуму

Наближення президентських виборів загострюють інсинуації у розслідуванні отруєння кадидата Віктора Ющенка. Так, спершу екс–начальник відділу з нагляду за розслідуванням кримінальних справ Генпрокуратури Лариса Чередниченко, наближена до Рената Кузьміна, у рапорті на ім’я Генпрокурора написала про намагання людей з оточення Ющенка приховати «штучність» факту отруєння» у 2004 році, про що повідомила газета «Сєгодня».

НАТО нас чекає

НАТО нас чекає

Право вступу будь–якої держави, в тому числі й України, до Північноатлантичного Альянсу є її суверенним правом, на яке не має права впливати жодна інша держава. На цьому наголосив Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен під час зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком у Нью–Йорку. І запевнив, що розширення співпраці НАТО з Росією відбуватиметься в жодному разі не за рахунок інтересів України, а питання розширення Альянсу залишається базовим принципом цієї організації.

«Як перед Другою світовою»

«Як перед Другою світовою»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Днями президент РФ Дмитро Медведєв — на продовження свого «сочинського» відеозвернення — зробив ще кілька заяв з «українського» питання, зазначивши, зокрема, що «досяг своєї мети» тієї відозвою і що «іноді потрібне пряме, чесне звернення без дипломатичного етикету». Оцінюючи стратегію Росії в комплексі, екс–секретар РНБО Володимир Горбулін у своїй статті в «Дзеркалі тижня» навіть припускає існування намірів Кремля розколоти Україну на три частини — центральну з маріонетковим урядом, східну — яка увійде до складу РФ, та західну — незалежну.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тривожні сигнали імперських амбіцій

Тривожні сигнали імперських амбіцій

Віктор Ющенко повернувся зі Сполучених Штатів, де так і не побачився з президентом Бараком Обамою. Як уже писала «УМ», зустрічей тет–а–тет під час урочистостей із нагоди відкриття чергової сесії Генасамблеї ООН у графіку глави Білого дому й не передбачено, але принаймні потиснути одне одному руки вони з українським колегою планували. Однак Президент України не зміг скористатися запрошенням на прийом, який давав Обама. Виявляється, не тільки у нас під час офіційних заходів, а й у США на засіданні Генасамблеї ООН промовці не гребують перевищенням регламенту. Через те, що спікери, які виступали до нього, значно перебирали відведений їм на виступ час (скажімо, лідер Лівійської Джамахірії Муаммар Каддафі замість 20 хвилин говорив півтори години), Ющенко зійшов на трибуну на дві години пізніше, ніж було заплановано. А відтак на прийом до президента США, який відбувався саме в ті хвилини, не потрапив.

Степан Хмара: Нинішній парламент — загроза для держави

Степан Хмара: Нинішній парламент — загроза для держави

Цього тижня Верховна Рада нарешті запрацювала. Але її вистачило на півдня роботи, після чого депутати із Партії регіонів заблокували трибуну. Отже, доводиться констатувати, що український парламент не функціонує за призначенням уже кілька місяців. І річ не тільки в тім, що трибуна заблокована, а й у тім, що у Верховній Раді немає більшості, а компроміси стають можливими хіба для деструктивних рішень.

Народний депутат ВР трьох скликань, відомий у минулому дисидент, один із засновників УРП, колишній активіст ВО «Батьківщина», а тепер — член УНП Степан Хмара каже, що нинішній парламент — один із найгірших в історії України. Навіть у часи, коли у Верховній Раді більшість мали комуністи, навіть тоді, коли «під куполом» засідала тотальна кучмівська більшість, парламент був спроможний на державницькі кроки, каже Степан Ількович. Бувало й таке, що один простий депутат міг вирішити долю всього голосування.

У розмові з Героєм України, якому незабаром виповниться 72 роки, ми торкнулися питань як внутрішньої, так і зовнішньої політики.

Всі статті рубрики