НОВИНИ ПЛЮС

25.09.2009

Колізії навколо керівника Київщини

Окружний адміністративний суд Київської області зупинив указ Президента від 17 вересня про призначення Віктора Вакараша главою обласної держадміністрації. Відповідну ухвалу суд виніс за позовом мера міста Українка Павла Козирєва до Віктора Ющенка. Річ у тім, що Президент затвердив Вакараша головою КОДА без узгодження з Кабміном, а Кабмін подавав «на «губернатора» саме Козирєва.

У свою чергу Київська облрада на позачерговій сесії попросила Конституційний Суд роз’яснити законність призначення Віктора Вакараша главою обласної адміністрації указом Президента та оцінити юридичну чинність документів, підписаних Вакарашем. Облрада теж оскаржує це кадрове рішення, зроблене без подання Кабінету Міністрів.

Пан Вакараш був заступником глави КОДА Віри Ульянченко, котра перейшла на роботу в секретаріат Президента.

Тимошенко визнає поразку

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко заявила, що не оскаржуватиме результати президентських виборів. «Я маю сказати, що якщо народ обере свого Президента і це буде не Тимошенко, я абсолютно чесно, спокійно прийму вибір людей», — зазначила вона у телевиступі під час відвідин Полтави позавчора. — Ми категорично не оскаржуватимемо результати, щоб не було заворушень, які принесуть нестабільність у країні».

«Наша Україна» повчає «НУНС»

Партія «Наша Україна» заявляє, що єдиним кандидатом для блоку «НУНС» на президентських виборах має бути Віктор Ющенко, адже «його політичний курс і його політична програма є нашими спільними зобов’язаннями перед українським суспільством», ідеться в заяві «НУ», оприлюдненій учора. «Ми закликаємо наших колег із партій «Вперед, Україно!», НРУ, УНП, УРП «Собор», ХДС, Європейської партії України, Громадянської партії «Пора» та Партії захисників Вітчизни бути відповідальними перед людьми, які довірили їм свій голос, та виконувати взяті на себе зобов’язання», йдеться у відозві політради «НУ», котра зауважує, що іншого документа щодо політичної позиції блоку після 2007 року ніхто не підписував.

«Собор» висуне Матвієнка?

Рада старійшин Української республіканської партії «Собор» ухвалила рішення про висунення лідера партії, народного депутата від «НУНС» Анатолія Матвієнка кандидатом у президенти. Про це повідомляє партійна прес–служба з посиланням на голову Ради старійшин академіка Костянтина Ситника.

Про Юлю — тільки добре

Печерський райсуд Києва заборонив поширення будь–якої недобросовісної реклами щодо діяльності Прем’єра Юлії Тимошенко. Про це йдеться в ухвалі суду, якою було задоволено позов ВО «Батьківщина» до громадянина Петра Підлубного. Такою є реакція БЮТ на показ по телебаченню роликів із критикою глави уряду.