Планка над татамі

Планка над татамі

Підсумкове шосте загальнокомандне місце серед 103 країн–учасниць посіла Україна на чемпіонаті світу, який у неділю закінчився в Роттердамі. Загальним «уловом» наших дзюдоїстів у Голландії стали дві нагороди: до «золота» Георгія Зантараї стартового змагального дня додалося «срібло» киянки Марини Прищепи (вагова категорія до 78 кг), яке вона виборола в суботу.

І останні стануть другими

І останні стануть другими

Перша перемога в сезоні гонщика «Феррарі», масова аварія вже на початку дистанції, сходження з траси одразу кількох фаворитів і блискучий виступ безпросвітного аутсайдера з індійської «стайні» — все це підсумки 12–го етапу світової першості. «Гран–прі Бельгії» вкотре підтвердило шалене реноме цьогорічних «королівських перегонів».

Повернення фартового

Повернення фартового

Фахівець, з яким пов’язані найбільші успіхи українського футболу на рівні збірної, повертається. Олег Блохін тривалий час відпочивав від футболу після того, як невдало попрацював з ФК «Москва». З’являлася інформація, що Блохіна кличуть на тренерську роботу то до Греції, то до Македонії, а то й до екзотичної Саудівської Аравії. Але свою пристань 56–річний фахівець знайшов в одеському порту. Місцева команда наразі впевнено тоне. Допомагатимуть Блохіну рятувати «Чорноморець» помічники Андрій Баль та Юрій Роменський.

Питання честі

Питання честі

Це поєдинок, на перший погляд, не мав уже ніякого значення: українки достроково втратили шанси на продовження боротьби у «плей–оф» континентальної першості, фінки ж забезпечили перше місце в групі ще після другого туру. Але залишався ще один фактор — гордість. Повертатися з дебютного Євро додому без жодної перемоги нашим не хотілося, а збірній Фінляндії програвати аутсайдерові на очах у рідних уболівальників теж якось було незручно. «Ми докладемо усіх зусиль, щоб закінчити чемпіонат на мажорній ноті, тоді як фінки, безумовно, не будуть грати впівсили», — такої думки дотримувався і головний тренер українок Анатолій Куцев.

Треті, але другі

Треті, але другі

Якби «Шахтар» таки обіграв минулої п’ятниці «Барселону», то став би 17–м клубом–переможцем другорядних європейських турнірів, який здобув Суперкубок УЄФА. Володарі Кубка чемпіонів до п’ятничного тріумфу представників Каталонії мали тільки на одну перемогу більше за «молодших братів»; тепер же відрив дещо збільшився.

Раніше українські команди, нагадаємо, вже двічі змагалися за Суперкубок: у 1975 році київське «Динамо» за сумою двох матчів здолало мюнхенську «Баварію», а в 1986 році ті ж динамівці поступилися румунській «Стяуа» (0:1, тоді переможця визначив лише один поєдинок, який відбувся в Монако). Відтак «Шахтар» став другим вітчизняним повпредом у третьому для України євроматчі з приставкою «супер».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міняємо молодість на досвід

Міняємо молодість на досвід

Те, про що так багато говорили, таки збулося: Андрій Шевченко повернувся до київського «Динамо», яке він залишив десять років тому. У неділю його з радістю представили журналістам президент Ігор Суркіс і тренер Валерій Газзаєв. «Мені б хотілося залишитися у пам’яті вболівальників бомбардиром, а не ветераном, котрий більшу частину ігрового часу просиджує на лавці», — так прокоментував причину повернення до України сам форвард, позбавлений ігрової практики в «Челсі».

Діамант для 50 тисяч обраних

Діамант для 50 тисяч обраних

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Треба визнати: «донецькі» таки «жжуть». З нагоди Дня шахтаря фактичний господар краю, президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов «забабахав» таке дійство, якого Україна ще не бачила. І не просто дійство: у Донецьку 29 серпня відкрили «Донбас–Арену» — стадіон категорії «еліт», яких у світі всього 22, а у Східній Європі такий перший.

«27 березня 1999 року в Парижі на матчі Франція — Україна [на «Стад де Франс»] у мене з’явилася мрія, — повідомив герой суботнього гранд–шоу пан Ахметов під час церемонії відкриття, — збудувати один із кращих у Європі стадіонів. І сьогодні я щасливий — цей стадіон збудовано. Ми відкриваємо його в День міста, в день 140–річчя Донецька, в День шахтаря. Ви — сильні, працьовиті люди. «Донбас–Арену» збудовано завдяки вам і для вас».

Всі статті рубрики