ХРОНІКА

01.09.2009

Академічне веслування

Українська четвірка парна у складі Світлани Спірюхової, Тетяни Колесникової, Анастасії Коженкової та Яни Дементьєвої виграла «золото» чемпіонату світу, що завершився в Познані. Окрім цієї золотої нагороди, українці в Польщі на п’єдестал більше не сходили (якщо не брати до уваги програму інвалідів).

Теніс

У фіналі кваліфікації за право зіграти в основній сітці «Ю–Ес оупен» українка Марія Коритцева здолала чешку Клару Закопалову — 6:0, 6:4. Ілля Марченко натомість свій фінальний матч відбору програв швейцарцеві Марко К’юдінеллі — 5:7, 6:2, 3:6.

Уже вчора ввечері за київським часом Коритцева змагалася в першому раунді основної сітки турніру проти росіянки Марії Кириленко, а одеситка Вікторія Кутузова зійшлася з бельгійкою Кім Клійстерс.

* * *

У новому рейтингу WTA в першій сотні найкращих тенісисток планети перебувають три українки: Олена Бондаренко — 32–га, Катерина Бондаренко — 52–га (обидві сестри втратили по одній позиції), Вікторія Кутузова — 79–та. Марія Коритцева значиться на 127–му місці, Юліана Федак — на 163–му, Ольга Савчук — на 169–му, Юлія Вакуленко — 175–та.

У чоловічому рейтингу АТР найвище серед наших стоїть Сергій Стаховський — він 132–й.

Хокей

Київський «Сокіл» став переможцем міжнародного товариського турніру, який відбувався у підмосковному Подольську. У стартовому матчі кияни перемогли воскресенський «Хімік» — 4:3, потім розгромили московські «Крилья століци» — 8:0, програли «Крильям совєтов» — 5:4, але у фіналі здолали цей самий московський клуб — також 5:4 (Цируль — 2, Олецький, Сальников, Варламов).